11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneNiels Nijssen onthuld als 66ste prins van de Peelstrekels tijdens theaterstuk in...

Niels Nijssen onthuld als 66ste prins van de Peelstrekels tijdens theaterstuk in sprookjessfeer op Markt in Deurne

Tijdens de opvoering van het Peelsprookje is zaterdagavond op de Markt in Deurne onthuld dat Niels Nijssen de nieuwe prins is van de Peelstrekels. In het verhaal dat werd verteld door Marcel Stevens van Petazzie mi Skruwsaus ging de Rauwe Ridder op een missie die uiteindelijk leidde naar de nieuwe heersers van het Peelstrekelrijk tijdens het 66-jarig jubileum: Prins Niels d’n Uurste en zijn prinses Renate.

Voor de voorstelling waren banken geplaatst over de hele Markt en werd het plein getransformeerd tot een groot sprookjesbos. Met een indrukwekkende lichtshow werd een bijzondere mysterieuze sfeer neergezet waarbij de Markt en het gemeentehuis er ineens heel anders uitzagen dan normaal.

Vele bezoekers
Ondertussen werd het publiek verwelkomd door de klanken van percussiegroep Padam en de kunsten van jongleergroep Hebbes! van IVO-Deurne onder leiding van Rinus Pecht. Daarna startte het buitentheaterstuk met spelers als Rob van Berlo, Martijn van Hooff, Jan van den Heuvel, Patrick van de Mortel, Theo Goossens, Carola Boerenkamps, Bart Witteveen en Loes Damen. Ze maakten hun belofte van een spannend, mysterieus, humoristisch en absurdistisch verhaal zaterdagavond waar met een massaal applaus van de vele bezoekers als beloning.

En dan, aan het einde van het Peelsprookje komt de spreekwoordelijke aap uit de mouw en blijkt de hele voorstelling de aanloop te zijn naar de 66ste prinsonthulling van de Peelstrekels. Voorzitter Marcel van Zwam moet in het verhaal plaatsnemen op de waarheidsstoel en vertellen wie de nieuwe prins wordt.

Waarheidsstoel
In eerste instantie zegt Van Zwam dan het Ivan van Oosterhout is geworden, maar dan blijkt dat hij is opgestaan uit de stoel en wordt Van Zwam gevraagd om weer plaats te nemen op de waarheidsstoel om opnieuw de vraag te beantwoorden. Hij onthult vervolgens dat Niels Nijssen de 66ste prins is, die daarna met zijn gevolg op het balkon van het gemeentehuis verschijnt en werd verwelkomd met een serenade door de Hosbengels.

Voor het publiek hield het sprookje hier op, maar voor de Peelstrekels en hun nieuwe jubileumprins gaat het feest nog tot in de late uurtjes door in de pop-up feesttent achter Café bij De Brouwer.

Foto: De Peelstrekels/Kevin Senders/KEV.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen