20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- ZeilbergZeilbergse band Emptyfield viert 10 + 1-jarig bestaan met grote jubileumshow

Zeilbergse band Emptyfield viert 10 + 1-jarig bestaan met grote jubileumshow

De muzieksoort die ze spelen is aan de ene kant ingewikkeld want het omvat allerlei genres. Aan de andere kant is het repertoire van Emptyfield heel simpel; ‘feest in de tent!’ In 2021 bestond de band 10 jaar maar moest de viering tot twee keer toe worden uitgesteld. Dat maken ze nu dubbel en dwars goed met hun jubileumshow waarbij ze het 10 + 1-jarig bestaan vieren.

Zaterdag 22 oktober staan Thijs Kivits, Johan Stevens en Joris Tempelaars op het podium in Café Bright Side in Deurne-Zeilberg voor de belangrijke happening. Ook zijn er gastoptredens van twee oud-bandleden Peter en Wessel die hun basgitaar nog eens uit de kast halen om sinds jaren weer enkele nummers mee te spelen. Tijdens het jubileumoptreden wordt ook gefilmd voor de productie van een nieuwe promotievideo van de band.

‘Vooral érg gezellig’
De leden van Emptyfield beschrijven het genre van hun band zelf als een unieke balans tussen rock- en feestmuziek. “Emptyfield houdt van entertainment dus het repertoire bestaat vooral uit meezingers, zonder dat het te cliché gaat worden. Emptyfield is puur, energiek en vooral érg gezellig.”

Schorre stem
Dat het jubileumconcert een succes gaat worden, daar zijn Thijs, Johan en Joris van overtuigd. Niet alleen wat betreft hun eigen inbreng maar vooral vanwege de bijdrage van het publiek: “Ook al had je vanmiddag nog een migraine aanval of was je vanmorgen een beetje humeurig, na een avondje Emptyfield vergeet je al je zorgen en kom je gegarandeerd met een schorre stem thuis.”

Leegveld
De naam van de band is afgeleid van de plek waar al jarenlang elke week op woensdagavond wordt geoefend; een repetitieruimte op het Leegveld in Deurne-Zeilberg. In de beginperiode was de band overigens nog naamloos: “In deze tijd had de band officieel nog geen naam. Maar het zou snel daarna de titel krijgen die de straatnaam van onze thuisbasis met trots zou uitdragen naar de rest van de wereld’, vertellen de muzikanten.

DMG Radio
Emptyfield heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de start van DMG. Zij waren een van de eerste bands die met een live-optreden waren te horen op DMG Radio tijdens de officiële start van de lokale omroep op 22 januari 2012. “Deurne had net een radiozender in de lucht die ook daadwerkelijk live ging uitzenden. De eerste uitzending werd gecombineerd met een open dag. Men kon er terecht voor een hapje, een drankje en een bezichtiging aan de studio. Op het podium in de aula van het voormalig LTS-gebouw waren meerdere bands uit Deurne en omgeving geprogrammeerd. Emptyfield showde hier hun eerste half uur live op de planken”, vertellen de bandleden trots.

De jubileumshow van Emptyfield vindt zaterdagavond 22 oktober plaats vanaf 20.30 uur in Café Bright Side aan de Blasiusstraat in Deurne-Zeilberg. De entree is gratis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen