9.1 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneNiet alleen goed voor milieu maar ook streling voor het oog; Ebusco...

Niet alleen goed voor milieu maar ook streling voor het oog; Ebusco wint designprijs voor 3.0 bus

De elektrische 3.0 bus van Ebusco is niet alleen een succesnummer in praktische zin maar nu ook wat betreft het design. De Deurnese busfabrikant heeft de Red Dot Design Award gewonnen in categorie Product Design voor de Ebusco 3.0.

De Award is een prijs van één van de grootste designcompetities ter wereld en staat bekend als een keurmerk voor goed design. “Wij zijn bijzonder trots op deze prestigieuze design award. Het is, wederom, een enorme erkenning voor onze 3.0 bus. Alle inschrijvingen zijn beoordeeld door de internationale jury en het feit dat wij in de prijzen zijn gevallen is iets waar we ons zeer vereerd over voelen”, meldt Ebusco.

Onderscheiden
De looks van de 3.0 bus zijn door Ebusco samen ontworpen met het Belgische KesselsGranger DesignWorks: “We zijn we erin geslaagd om deze bus zo te ontwerpen dat hij zich onderscheidt van alle andere. Het ontvangen van de Red Dot Award voor het ontwerp van de Ebusco 3.0 is een prachtige prestatie voor alle betrokkenen. We zijn vereerd en trots dat we nauw kunnen samenwerken met Ebusco, dat voorop loopt op het gebied van innovatie, met een team van specialisten op het gebied van business, design, engineering en productie, om state-of-the-art mobiliteit te creëren die bijdraagt aan een betere leefomgeving” geeft KesselsGranger DesignWorks aan.

Bijzonder effect
Het ontwerp van de bus is gericht op meer comfort met een ruim en luxueus interieur en is ontworpen om chauffeurs en passagiers de best mogelijke reiservaring te geven. Om de natuurlijke lichtinval te vergroten, heeft de bus een optioneel panoramisch dakraam. De carrosserie van de bus is gemaakt van lichtgewicht composietmateriaal. Dit heeft veel technische voordelen, maar heeft ook een bijzonder effect op het interieur van de bus. De composietbalken zijn onbehandeld gelaten zodat de geweven koolstofvezels in de bus te zien zijn.

Gewelfde flanken
Het ontwerp van de buitenkant van de bus heeft een unieke esthetiek, zegt Ebusco: “De vorm van de carrosserie is bepaald door de kromming van het koolstofvezel spaceframe dat, naast de toegenomen sterkte, resulteert in elegant gewelfde flanken. De styling omvat een vleugelvormig thema dat de voor- en zijkanten omarmt en het lichte, op de ruimtevaart geïnspireerde karakter van de bus accentueert.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen