18.2 C
zaterdag 27 juli 2024
Home- St. JozefparochieNiets meer te halen voor SJVV dit seizoen na verlies van Sportclub...

Niets meer te halen voor SJVV dit seizoen na verlies van Sportclub Leeuwen in Roermond

Een laatste strohalm, dat typeerde voor SJVV de laatste en verste uitwedstrijd van het seizoen afgelopen zondag. Na de overwinning op VVV’03 enkele weken terug, wist SJVV al wat het te doen stond: enkel een driepunter zou nog een kans geven op nacompetitie. Op voorhand een loodzware opdracht. Vooral omdat er zoals wel vaker dit seizoen, de nodige personele problemen waren, maar ook zeker omdat er tegen de sterkste tegenstander van deze klasse werd gespeeld. Dat resulteerde uiteindelijk in een 4-0 nederlaag.

Wedstrijdverslag door Ron van der Werf

Het plan was duidelijk: gegroepeerd verdedigen en zelf in de counter gevaarlijk proberen te worden. Niet het spel waar SJVV mee bezig is het eigen te maken, maar in dit geval noodzakelijk om het dreigende gevaar proberen te neutraliseren. Het doel was immers om lang in de wedstrijd te blijven en Leeuwen te frustreren.

Dreigende momenten
In de eerste 20 minuten lukte dat aardig. Ondanks dat Bodhi van Selow wat dreigende momenten voorgeschoteld kreeg, bleef zijn doel schoon. SJVV had een behoorlijke mogelijkheid via Job van Neerven na goed voorbereidend werk van Nick Teeuwen, maar hij raakte de bal verkeerd. Daan Bouwmans had het geluk niet aan zijn zijde na een knappe solo.

De zeer behendige rechtsbuiten van de thuisploeg bleek gaandeweg de eerste helft steeds meer een plaag te worden en SJVV moest alle zeilen bijzetten om hem van scoren af te houden. Dat bleek uiteindelijk niet mogelijk. Nog in de eerste helft wist hij 3x het net te vinden.

Liesblessure Teeuwen
Bij een 1-0 stand knikte Kuunders nog bijna raak uit een hoekschop, maar zijn poging werd nog aangeraakt en verdween langs de verkeerde kant van de paal. Tussendoor werd duidelijk dat Teeuwen de strijd moest staken met een liesblessure, hij werd vervangen door Jo19-speler Lars Verberne, die zijn rol op het middenveld uitstekend vertolkte in het restant van de wedstrijd.

De tweede helft streed SJVV voor wat het waard was en via een mooie actie van Lars van Kuijlenburg, die tussen 3 spelers soleerde, kreeg het nog een kans. Oog in oog met de doelman vergat hij die mooie actie te bekronen met een doelpunt.

Brandende zon
Het was misschien het sprankje hoop dat SJVV nog kon gebruiken, maar onder de brandende zon ebde de krachten bij iedereen steeds verder weg. Het was dan ook het laatste wapenfeit vanuit de kant van de uitploeg. De thuisploeg wist nog eenmaal het net te vinden door uit een corner raak te koppen.

Verder gebeurde er niet veel meer, alhoewel Bouwmans nog van geluk mocht spreken dat hij geen blessure overhield aan een tackle op kniehoogte. Een onbezonnen actie die minstens donkergeel op zou moeten leveren, maar de scheidsrechter wilde deze felle, maar sportieve wedstrijd afdoen zonder kaarten.

Zodoende valt er voor SJVV dit seizoen niets meer te halen, maar wil het goed afsluiten bij de laatste thuiswedstrijd, op Tweede Pinksterdag, tijdens de traditionele seizoenafsluiting op Sportpark D’n Dreef.