16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneEbusco wil met Michiel Peters als Co-CEO zaken weer op de rit...

Ebusco wil met Michiel Peters als Co-CEO zaken weer op de rit krijgen

Begin dit jaar kondigde Ebusco al aan dat oprichter en CEO Peter Bijvelds versterking zou krijgen van een co-topman. De Deurnese busfabrikant heeft dinsdag bekendgemaakt dat Michiel Peters per 1 augustus zal starten als Co-CEO en voorzitter van het Executive Team van Ebusco. Hij volgt hiermee Frank Meurs op die als ad interim Co-CEO optrad, terwijl er werd gezocht naar een permanente oplossing.

Michiel Peters heeft meer dan 20 jaar ervaring als CEO en COO in de industriële sector, waarvan 4 jaar als CEO van Vanderlande en 6 jaar als CEO van Moba Group. Hij begon zijn carrière bij McKinsey & Company. Peters heeft een masterdiploma in Technische Natuurkunde behaald aan de Technische Universiteit Delft en is gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven.

‘Pole position’
Peter Bijvelds is positief over de komst van de nieuwe Co-CEO: “Ik ben erg blij dat Michiel zich bij Ebusco voegt en samen met mij leiding zal geven. Michiel heeft meer dan 20 jaar ervaring in het leiden van industriële bedrijven en ik ben ervan overtuigd dat we met het nieuwe Executive Team in ‘pole position’ staan om de groeistrategie te realiseren.”

Voorzitter Derk Haank van de Raad van Commissarissen van Ebusco voegt toe: “Met de komst van Michiel Peters kan het bedrijf zich concentreren op het omkeren van de financiële prestaties en het realiseren van het groeiplan.”

Capital Markets Day
Gezien de voorgestelde nominatie en de verantwoordelijkheid van Peters op het gebied van strategie en operationele zaken heeft Ebusco besloten de Capital Markets Day te verplaatsen naar eind 2024. Peters gaat deze tijd gebruiken om zich verder vertrouwd te maken met de activiteiten en stakeholders van de busfabrikant en zijn eigen visie te ontwikkelen over het bedrijf.

Michiel Peters treedt per 1 augustus in dienst bij Ebusco als Co-CEO en zal het Executive Team van Ebusco voorzitten en rapporteren aan de Raad van Commissarissen. Zijn functie wordt in het vierde kwartaal van dit jaar geformaliseerd.

Frank Meurs, die de rol van Co-CEO sinds januari op interim-basis vervult, zal per 31 juli 2024 met pensioen gaan. Ebusco meldt dat Frank Meurs en Michiel Peters komende weken nauw contact zullen onderhouden om een ​​gedegen overdracht te bewerkstelligen. Topman Peter Bijvelds wil zich met de komst van Peters volledig gaan concentreren op de bedrijfsstrategie, de commerciële groei en productontwikkeling.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen