13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneNieuwbouw Haspelweg mag starten ondanks bezwaren buurtbewoners

Nieuwbouw Haspelweg mag starten ondanks bezwaren buurtbewoners

De vergunningen voor de bouw van 71 sociale huurappartementen en sociale huurwoningen aan de Haspelweg zijn binnen en hiermee is er groen licht voor de start van het bouwen. Dat terwijl een aantal buurtbewoners al vanaf het begin van de plannen heeft aangegeven daar niet blij mee te zijn.

Een van de bezwaarmakers geeft in het ED aan dat het woonplezier en mate van privacy flink zullen verminderen door de inkijk vanuit de nieuwe appartementen en heeft daarom een rechtszaak aangespannen bij de Raad van State. De gemeente geeft tegenover het ED aan dat er met de huidige plannen geen sprake is van ernstige aantasting van de privacy.

Duurzaam gebouwd
In de gemeenteraad werd in december al het bestemmingsplan voor het bouwproject unaniem aangenomen en vorige week zijn de bouwvergunningen verleend. Daar kan nog wel bezwaar tegen worden ingediend door omwonenden. Het plan ligt in lijn met de ambitie van de gemeente Deurne om onder andere passende woonoplossingen voor alle inwoners te bieden. Daarnaast moet de nieuwbouw betaalbaar zijn en duurzaam gebouwd worden.

Levensloopgeschikt
Bij het ontwerp voor de nieuwbouw op de hoek van de Haspelweg en Pastoor Jacobsstraat is ruimte voor 71 sociale huurappartementen of sociale huurwoningen waarvan minimaal 70% van de woningen levensloopgeschikt is. De nieuwbouw komt op de plek van de oude LTS – Hub van Doornecollege. De omliggende openbare ruimte wordt ingericht met onder andere groen, water, toegangswegen en parkeerplaatsen. De nieuwe woningen worden gerealiseerd door woningbouwvereniging Bergopwaarts. Meer informatie over dit bouwproject vind je op de website van Bergopwaarts.

Foto: Bergopwaarts

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen