18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneGemeente gaat veiligheid in Deurne met enquête onderzoeken

Gemeente gaat veiligheid in Deurne met enquête onderzoeken

Een aantal willekeurig gekozen inwoners van Deurne ontvangt binnenkort per post een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. De gemeente wil met de zogenoemde Veiligheidsmonitor inzicht krijgen over hoe veilig de inwoners van Deurne zich voelen.

Burgemeester Greet Buter geeft aan dat het invullen van de Veiligheidsmonitor van groot belang is. “Vul in die monitor! Zodat wij weten hoe inwoners denken over de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente. Hoe meer mensen hem invullen, hoe betrouwbaarder de informatie waarop wij ons beleid baseren”.

In het onderzoek dat in opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd door I&O Research worden vragen gesteld als, heb je last van rommel op straat en is er bij jou ingebroken? Het onderzoek begint rond 25 augustus 2021, de resultaten worden in maart 2022 verwacht.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit vierjaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. De afgelopen jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen