16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneNieuwe bussen mogen de weg op; Europese goedkeuring voor Ebusco 3.0

Nieuwe bussen mogen de weg op; Europese goedkeuring voor Ebusco 3.0

Ebusco heeft het veiligheidscertificaat ontvangen van de Europese Unie voor de nieuwe Ebusco 3.0 bus. Dit heeft het Deurnese bedrijf donderdag bekendgemaakt. Met dit certificaat voldoet de Ebusco 3.0 bus aan alle veiligheids-, milieu- en productie-eisen van de Europese Unie en kan de bus in alle lidstaten van de EU worden geregistreerd.

Peter Bijvelds, CEO van Ebusco is blij dat de bussen nu in heel Europa de weg op mogen: “Ik ben trots op het bereiken van weer een belangrijke mijlpaal; de Ebusco 3.0 is de eerste bus gemaakt van composietmateriaal die deze EU-voertuigtypegoedkeuring heeft gekregen. De Ebusco 3.0 is een echte gamechanger in onze branche wereldwijd, en is nu officieel toegelaten op de weg in de EU-markt.”

De Ebusco 3.0 wordt nu exclusief in Nederland geproduceerd in de fabriek in Deurne. De eerste levering van de nieuwe bussen wordt in de komende weken verwacht. Van de voorganger van de nieuwe bus, de Ebusco 2.2 zijn er al 346 exemplaren geleverd aan zeven Europese landen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen