-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneOliebollenkraam Deurne terug op vertrouwde plek in de Molenstraat

Oliebollenkraam Deurne terug op vertrouwde plek in de Molenstraat

Al zeven jaar is de oliebollenkraam van Jacky Leander tijdens de decembermaand een vertrouwd gezicht in het centrum van Deurne. Net als vorig jaar staat Oliebollenkraam Deurne sinds vrijdag ook dit jaar weer in de Molenstraat tegenover Vis van Hein en naast Venetië Grillroom.

De plek is vorig jaar goed bevallen legt Leander uit: “Verder terug in de tijd hebben we ook op het Martinetplein en het Anna Terruweplein gestaan maar de Molenstraat heeft net wat meer doorstroming en de ruimte op het terrein zorgt ervoor dat mensen ook op anderhalve meter afstand van elkaar voor de kraam kunnen staan.”

Vers gebakken
Samen met zijn vrouw en dochters zorgt Jacky er voor dat er elke dag verse producten verkrijgbaar zijn in de kraam. “We maken het beslag ter plekke en bakken meerdere keren per dag verse oliebollen. Het is heel belangrijk dat een oliebol luchtig is en niet vet. Daarnaast bieden we ook speciale bollen aan zoals de Deurnese bol, bananenbollen, rum- en rozijnenbollen en nog vele andere soorten”, vertelt Leander.

Tegenslagen
Voor Oliebollenkraam Deurne is dit door corona een van de weinige momenten dat er omzet gedraaid kan worden. Tijdens het kermisseizoen wordt de kraam altijd omgetoverd tot Vietnamese-loempia-kraam maar afgelopen twee jaar is er nauwelijks een kermis geweest die door mocht gaan. Jacky legt uit: “Het kermisseizoen begint normaal gesproken in maart, maar corona blijft alsmaar roet in het eten gooien.” Ondanks alle tegenslagen heeft Leander vorig jaar geïnvesteerd in een nieuwe kraam. “Er zijn twee dingen veranderd, het formaat en de manier van bakken. Eerst gebruikten we gas, nu gebruiken we elektra om te bakken.”

Winactie DMG Radio
Elk jaar werkt Leander met zijn oliebollenkraam ook mee aan een ludieke actie van DMG Radio. Hij stelt voor een winactie op de lokale zender een gigantische hoeveelheid oliebollen en krentenbollen beschikbaar. Dit jaar kunnen luisteraars van DMG Radio van 18 t/m 23 december elke avond en op zaterdag de hele dag oliebolpakketten winnen met daarin 12 oliebollen en 12 krentenbollen van Oliebollenkraam Deurne.

Oliebollenalarm
Wat moet je doen om te winnen? Luister naar DMG Radio in de week van de winactie en wanneer je het ‘Oliebollen-alarm’ hoort, zorg dat je de eerste beller bent op 0493-745020 of als eerste een Whatsapp stuurt naar 06-1 66 55 77 3. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo 94.4. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Oliebollenkraam Deurne staat aan de Molenstraat in Deurne tegenover Vis van Hein en naast Venetië Grillroom. De kraam is geopend op woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.30 uur. Daarnaast is Oliebollenkraam Deurne afhankelijk van de actuele coronaregels mogelijk ook geopend op bepaalde zondagen en koopavonden, meer informatie daarover vind je op de Facebookpagina van Oliebollenkraam Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen