11.7 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurnePolitie houdt Deurnenaar (30) aan die nog 117 dagen moet zitten

Politie houdt Deurnenaar (30) aan die nog 117 dagen moet zitten

De politie heeft vrijdag een 30-jarige Deurnenaar aangehouden die nog een gevangenisstraf uit moest zitten van 117 dagen. Ook een 51-jarige Helmonder werd aangehouden omdat hij nog 26 dagen de cel in moet.

Beide mannen konden worden opgespoord na een tip. De Deurnenaar, die niet stond ingeschreven in Nederland, werd gevonden in een woning in Deurne waar hij verstopt zat op een zolder.

De man had een geldboete openstaan voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Omdat hij deze niet betaalde, moest hij zeven dagen in de cel doorbrengen. Daarnaast had hij nog een schadevergoedingsmaatregel van de rechtbank openstaan. Dit bedrag kon de man niet betalen en daarom kon hij als dwangmiddel 110 dagen gegijzeld worden. In totaal gaat de man uit Deurne nu voor 117 dagen de gevangenis in.

De Helmondse man moest nog een taakstraf uitvoeren vanwege een veroordeling voor rijden onder invloed. Omdat de taakstraf niet was uitgevoerd, werd deze omgezet in een celstraf. De persoon zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden op een adres in Helmond.

“Het gebeurt met enige regelmaat dat gesignaleerden niet vindbaar zijn voor diverse instanties, waardoor straffen vervolgens omgezet worden of verhoogd worden. Vervolgens komen deze straffen bij de politie terecht. Wij gaan dan op zoek naar de gesignaleerden”, aldus een politiewoordvoerder van Basisteam Peelland.

Foto: politie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen