7.1 C
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneNieuwe kampioenen en lachende gezichten bij afsluiting seizoen Schaakvereniging Deurne

Veel lachende gezichten de afgelopen weken bij de deelnemende jeugd aan het generatieklooftoernooi. Met deze competitie heeft Schaakvereniging Deurne het schaakseizoen afgesloten.

Bij het generatieklooftoernooi werd er in vier verschillende groepen geschaakt. Per groep werd een duo tot winnaar uitgeroepen.

Jeugdcompetitie
Ook vond afgelopen week de prijsuitreiking van de jeugdcompetitie plaats, die uit twee groepen bestond. Odillia Hu is de jeugdkampioen van het seizoen 2022/2023 geworden. Aiden Pranger werd tweede en de gedeelde derde plaats was voor Isidor Suknovic en Hasan Turgut.

Jongste schaakkampioen ooit
Tijdens een interne competitie gingen de seniorleden van Schaakvereniging Deurne de strijd aan met de sterkste jeugdleden. De wedstrijd was opgebouwd uit twee rondes met in totaal 20 schaakwedstrijden met 12 deelnemers. Jeugdlid Thijs van den Broek won beide rondes en mag zich daarom kampioen noemen. Met zijn 18-jarige leeftijd is hij de jongste schaakkampioen die de Deurnese schaakvereniging ooit heeft gehad.

Afscheid oprichter jeugdafdeling
Tijdens de laatste wedstrijden van het schaakseizoen heeft de vereniging afscheid genomen van Ger Dekker. Hij was de oprichter van de jeugdafdeling en was ook 33 jaar betrokken bij het jeugdschaken, als lesgever en jeugdleider.