23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneNieuwe luchtverdedigers ronden opleiding af op Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel

Nieuwe luchtverdedigers ronden opleiding af op Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel

De eerste editie van de joint Basisopleiding Koninklijke Landmacht (BOKL) op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel heeft 23 nieuwe luchtverdedigers opgeleverd. Vrijdag werden deze mannen en vrouwen na het behalen van de eindoefening gefeliciteerd door collega’s, familie en vrienden met hun bevordering.

De kersverse luchtverdedigers zijn eind maart gestart met een korte, maar intensieve opleiding waarbij verschillende thema’s aan de orde kwamen, zoals Wapenleer, Optreden Te Velde, Zelfhulp en Kameradenhulp.

De luchtverdedigers maken deel uit van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) dat vanaf de grond objecten, eenheden en gebieden beschermt tegen eventuele dreigingen vanuit de lucht. Dit kunnen bijvoorbeeld ballistische raketten of (on)bemande bewapende vliegtuigen en helikopters zijn.

De eenheid bestaat uit meer dan 700 Land- en Luchtmachtmilitairen en opereert sinds 2012 vanuit de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. In 2013 is de kazerne ook voortaan het thuis voor de Echocompagnie van het 30 Natresbataljon. Bij elkaar zijn er ongeveer 850 mensen werkzaam.

Foto’s: Defensie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen