5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- VlierdenNieuwe ontwikkelingen voor Bospark de Bikkels in Vlierden

Nieuwe ontwikkelingen voor Bospark de Bikkels in Vlierden

Sinds op 1 januari van dit jaar het doek viel voor Bospark de Bikkels in Vlierden, is onbekend wat de toekomstige bestemming voor het park wordt. Op dit moment zijn er nieuwe ontwikkelingen gaande. Er is nog geen sprake van definitieve besluitvorming, wel van concrete plannen.

Verlaten park
De beslissing om de huisjes van het park uit de verhuur te halen werd genomen door Roompot, dit omdat het park al geruime tijd verlieslijdend was. Het voornemen was om zo’n 500 arbeidsmigranten onder te brengen in de huisjes voor een periode van vijf jaar. Op deze manier zouden inkomsten gegenereerd worden om het park op te knappen en weer geschikt te maken voor recreatie. Eigenaar van het park Hooge Raedt Groep werd niet gekend in het besluit van Roompot en ook de gemeente Deurne werd in het ongewisse gelaten. Dit heeft ertoe geleid dat de plannen geen doorgang mochten vinden, toch bemerkten omwonenden dat er bussen met arbeidsmigranten bij het park werden afgezet. Omdat dit in strijd is met het bestemmingsplan voelde de gemeente zich genoodzaakt Roompot een dwangsom op te leggen van €50.000,- per aangetroffen arbeidsmigrant, sindsdien ligt het park er verlaten bij.

Voorstel
Na enkele maanden van stilzwijgen is Roompot bij de gemeente gekomen met een plan. Voorstel is om het park zo snel mogelijk weer open te stellen voor recreatieve verhuur en gelijktijdig te starten met de restyle. De verbouwingswerkzaamheden dienen uiterlijk op 31 december 2020 te zijn afgerond zodat het park op 1 januari 2021 kan worden heropend onder de nieuwe naam Nature Resort De Peel. Tot die tijd mogen 40 van de 138 wooneenheden worden benut voor huisvesting van arbeidsmigranten, daarna zijn alle huisjes weer honderd procent voor recreatief verblijf bestemd.

Beleidskader
De gemeente Deurne staat niet onwelwillend ten opzichte van het plan omdat een goed draaiend recreatiepark bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van de gemeente en dus aan de Deurnese economie. Of er arbeidsmigranten mogen wonen op het park moet worden getoetst aan het ‘beleidskader huisvesting arbeidsmigranten’. Mogelijk wordt dit beleidskader geactualiseerd, hierover vergadert de commissie Wonen en Vastgoed op 15 april.

Draagvlak
Roompot, de gemeente en Samen Vlierden gaan met elkaar in gesprek over de nieuwe plannen. Er wordt groot belang gehecht aan goede communicatie met omwonenden van het park en inwoners van Vlierden. Roompot zal hierin een voortrekkersrol innemen, het is aan hen om draagvlak te creëren voor het plan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen