5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneKHD-dirigent Martien Maas over Royal Music Night: 'Fantastisch en spannend'

KHD-dirigent Martien Maas over Royal Music Night: ‘Fantastisch en spannend’

De Markt in Deurne is op 26 april het toneel van de achtste grote editie van The Royal Music Night. In LunchTim op DMG radio blikten Martien Maas, Sjors Coppus en Theo Goossens namens de Koninklijke Harmonie Deurne vooruit op Koningsnacht.

‘Enorme klus’
Trijntje Oosterhuis en Frans Duijts zijn dit jaar de hoofdartiesten. Ook lokale muzikanten als Robert Philippi, Marloes Kooter en The Vocalettes treden op. Alle artiesten worden begeleid door de Koninklijke Harmonie Deurne en een speciaal samengesteld combo, onder leiding van dirigent Martien Maas. Hij vertelt: “Het is fantastisch om als KHD met de artiesten te werken. We zijn nu een aantal weken echt serieus aan de gang met repeteren. Het is een enorme klus om ervoor te zorgen dat het repertoire staat. Dat doen we in ongeveer tweeënhalve maand.”

Keuze voor nummers
Sjors Coppus legt uit hoe gekozen wordt welke nummers er gespeeld gaan worden: “Voor de hoofdartiesten is dat makkelijk. Dat doen we in overeenstemming met het management van Trijntje en Frans. Het is de kunst om daaromheen een mooi programma te maken met de lokale artiesten. Voorop staat dat nummers ongelooflijk herkenbaar moeten zijn. Je moet ze mee kunnen zingen en er makkelijk op kunnen bewegen.” Aan zo’n grote productie als The Royal Music Night werken achter de schermen veel mensen mee. Theo Goossens: “Vanuit de Oranjevereniging zit er een hele organisatie achter. Het regelen van de aanvraag bij de gemeente, het regelen van het podium en het werven van sponsoren. Ook hebben de artiesten een aantal wensen die achter de schermen geregeld moeten worden, bijvoorbeeld wat ze drinken.”

Vertrouwen en spanning
Maas kijkt met vertrouwen vooruit naar Koningsnacht, maar vindt het toch ook wel spannend: “De hoofdartiesten komen pas op de dag zelf. Dan blijkt of alles in elkaar valt. Dat blijft altijd spannend.” Coppus vult aan: “Maar inmiddels is in het land wel bekend dat als je voor The Royal Music Night gevraagd wordt, je een kwalitatief hoogwaardige productie aantreft. Niemand in Nederland doet dit op deze schaal.” Waar ligt de kracht van dit Deurnese evenement? Goossens heeft daar een duidelijk antwoord op: “Er staan ook dit jaar weer een aantal lokale toppers op het podium. De combinatie tussen landelijke en lokale artiesten maakt het zo leuk.” Het muziekspektakel is gratis toegankelijk en vindt op 26 april plaats vanaf 20.00 uur op de Markt in Deurne.

Luister hier het hele interview met Martien Maas, Sjors Coppus en Theo Goossens in LunchTim:

Foto: Royal Music Night 2017/Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen