28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneActiviteiten in april in kader van Deurne uit de Kunst

Activiteiten in april in kader van Deurne uit de Kunst

Deurne Palet van De Peel presenteert in april Deurne uit de Kunst. Er worden tal van evenementen, activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd. In de maand april is er een open atelier, podiumkunst en zijn er exposities.

De hele maand april staat in het teken van Deurne uit de Kunst. In dit artikel vind je een overzicht van al deze activiteiten.

Kunstsmid
De Open Atelier Dagen sluiten aan bij Deurne uit de Kunst 2019 met elk laatste weekend van de maand open ateliers bij verschillende kunstenaars. Eind april is het atelier van kunstsmid Thijs van de Manakker geopend voor publiek. Van de Manakker was al vroeg scheppend bezig. Hij experimenteerde met verschillende grondstoffen en vond zijn passie in heet ijzer. Dit jaar viert hij zijn 50-jarig jubileum en probeert en leert hij nog steeds nieuwe dingen. Van de Manakker houdt op zaterdag 27 en zondag 28 april open atelier aan de Koolweg 34 in Helenaveen, van 11.00 tot 17.00 uur. In zijn museum is er oud en nieuw werk te zien waarbij de kunstsmid tekst en uitleg geeft. 

Ode aan De Peel
Kunstenaars Catharina Driessen en Emelie Jegerings exposeren samen in museum De Wieger. Onder de titel ‘De Peel in Licht’ zijn Peellandschappen te zien. Het duo is afgelopen twee jaar regelmatig De Peel ingetrokken om dit natuurgebied weer te geven. De landschappen zijn tot en met 5 mei in het groot en klein atelier van De Wieger te zien. Op 7 april, vanaf 13.00, verzorgen Driessen en Jegerings rondleidingen langs hun schilderijen in De Wieger.

Tentoonstellingen
Museum Techniek met ’n Ziel in Neerkant toont tot en met 1 mei olieverfschilderijen van Annie Driessen-Iwanoc in de Wientjeskamer. Henk Kneepkens, illustrator van verschillende boeken van Toon Kortooms, exposeert in het Toon Kortooms Museum. Deze tentoonstelling loop tot en met 30 april. In De Wieger zijn de exposities ‘De Mooiste Modernisten’ en ‘De Wereld van Hendrik Wiegersma’ tot en met 5 mei te bekijken.

Agenda podiumkunsten
Vrijdag 5 april en zaterdag 6 april: Jubileumshow popkoor Skoor.
Skoor viert het tien jarig jubileum met een avondvullend muziekprogramma. Het zal plaatsvinden in het Cultuurcentrum Martien van Doorne en begint om 20.00 uur.
Zaterdag 6 april en zondag 28 april: De Klotlanders – Kamerkabaal. 
Een komisch optreden in vier bedrijven. De Klotlanders spelen in SCC Den Draai van 20.15 uur tot 22.30 uur.
Zondag 7 april: ’t V.A.T. – Kaviaar speciaal. Het Vlierdense Amateur Toneel vereniging speelde dit spel al eerder in ’t Huis in Vlierden. Deze keer spelen ze het stuk in het Gerardushuis vanaf 14.00 uur.
Vrijdag 12 april: Ernst Jansz – De Neerkant. Jansz leest voor uit zijn boek ‘De Neerkant’ en speelt liedjes van de gelijknamige CD. Jansz is te bewonderen in het Cultuurcentrum Martien van Doorne vanaf 20.30
Zaterdag 13 april: Klotlanders – Kamerkabaal. Voor degene die 6 en 28 april er niet bij kunnen zijn, is er nog een mogelijkheid op 13 april om de Klotlanders aan het werk te zien. Dit keer in het Cultuurcentrum Martien van Doorne vanaf 20.15 uur.
Zondag 14 april: Concertcyclus – Matthäus Passion. In de Sint Willibrorduskerk wordt de nog nooit vertoonde van de Matthäus-Passion gespeeld. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom.
Zondag 21 april: ’t Peels Toneel  – De Italiaanse Meesterhand. Een komische thriller wordt gespeeld door ’t Peels Toneel uit Helenaveen in Cultuurcentrum Martien van Doorne vanaf 20.00 uur.
Vrijdag 26 april: Royal Music Night. Het twee jarig Promsconcert met verschillende lokale en regionale artiesten. De Koninklijke Harmonie Deurne werkt samen met onder andere Trijntje Oosterhuis, Frans Duijts, De Vlierdense Bruce Springsteen Robert Philippi, Marloes Kooter en The Vocalettes. De avond gaat van start om 21.00 uur.

Schilder, teken en boetseer mee
In het kader van het themajaar Deurne uit de Kunst houdt Open Atelier Dagen (OAD) het evenement ‘Plein-air-Deurne’ op zondag 22 september. Alle kunstbeoefenaars, amateurs en professionals zijn uitgenodigd om een middag te tekenen, schilderen, boetseren of andere technieken te komen uitoefenen. Deelnemers nemen zelf hun eigen materialen mee naar de Markt in Deurne. Denk hierbij aan schildersezel, verf, krijt, klei et cetera. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van OAD. 

Meer informatie over evenementen, activiteiten en exposities in het themajaar vind je op de website van Deurne uit de Kunst. 

Foto: Deurne Uit De Kunst

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen