12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneNieuwe pastoor Dieter Hedebouw geïnstalleerd in Deurne

Nieuwe pastoor Dieter Hedebouw geïnstalleerd in Deurne

Deurne heeft vanaf nu officieel een nieuwe pastoor. Dieter Hedebouw werd zondagochtend geïnstalleerd door Deken Erik Seidel. Tijdens de viering kreeg de kersverse pastoor een nieuwe herderstaf uitgereikt en werd afgesloten door de gildes van Deurne die buiten voor de Willibrorduskerk aan de Markt een vaandelgroet brachten.

De 48-jarige Hedebouw is de opvolger van Paul Janssen, die na 17 jaar Deurne verruilde voor Den Bosch. De nieuwe pastoor groeide op in het Belgische Leuven, waar hij bouwkunde studeerde.

Wonderbare Moeder
Later heeft Hedebouw de priesteropleiding gevolgd aan het St. Janscentrum in Den Bosch. In 2003 ging hij als pastoor aan de slag in Best en later in Son en Breugel. Begin 2013 werd hij in Drunen geïnstalleerd als pastoor van de fusieparochie Wonderbare Moeder.

Kwetsbare mensen
Het bestuur van de parochie Heilige Willibrord Deurne is blij met de komst van Hedebouw: “Tijdens ons gesprek hoorden we, dat zijn hart ligt bij de diakonie, heel bijzonder het individueel pastoraat. Gesprekken met mensen, en vooral met kwetsbare mensen. Ook de Liturgie heeft zijn aandacht, net als katechese.”

Foto: Facebook Marinus Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen