17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- Deurne Wondere wereld van de bijen; ‘Zonder deze beestjes vrijwel geen groenten...

[VIDEO] Wondere wereld van de bijen; ‘Zonder deze beestjes vrijwel geen groenten en fruit’

Tientallen mensen kwamen zondagmiddag een kijkje nemen bij de open dag van Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland bij de Ossenbeemd in Deurne. Geboeid luisterden ze naar wat imker Jan Berkers allemaal over deze nuttige beestjes had te vertellen. Want veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat 80 procent van alle groenten en fruit er niet zouden zijn zonder bijen.

Bij de open dag kon je zondag van 13.00 tot 16.30 uur allerlei informatie krijgen over de bijen maar ook over het houden ervan. Eén van de bezoekers was geïnteresseerd in zelf beginnen als imker. Daar moet je wel een imkeropleiding voor volgen, legt Jan Berkers aan de mevrouw uit: “Om opgeleid te worden tot imker kun je in bijvoorbeeld Eindhoven en Nijmegen terecht maar ook in Deurne.”

60.000 bijen per kast
Afgelopen seizoen waren er veertien deelnemers aan de imkersopleiding in Deurne waarvan er automatisch een paar bij zich bij de vereniging hebben aangesloten. Per jaar krijgt St. Ambrosius zo’n drie tot vijf nieuwe leden. De vereniging telt nu ongeveer zestig leden waarvan er sommigen wel zeventig bijenkasten onderhouden met in elke kast uiteindelijk zo’n 50.000 tot 60.000 bijen. Elke eerste zondag van de maand van 13.00 tot 16.30 uur kun je ook op het terrein van De Ossenbeemd aan het Haageind 31 in Deurne een kijkje komen nemen bij de vereniging.

Bekijk hieronder de videoreportage van de open dag bij Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius.

Beluister hieronder het interview met Jan Berkers dat eerder te horen was op DMG Radio.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen