13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneNieuwe radiocolumn ‘Tijd voor Tabaqui’ bij DMG met eigenwijze kijk op het...

Nieuwe radiocolumn ‘Tijd voor Tabaqui’ bij DMG met eigenwijze kijk op het nieuws in Deurne

Het nieuws in Deurne is elke dag te lezen via de website van DMG en iedereen ervaart de berichten uit onze gemeente anders. Elke persoon heeft een eigen kijk op wat er gebeurt en dat geldt zeker ook voor de maker van de nieuwe wekelijkse radiocolumn ‘Tijd voor Tabaqui’, die op zaterdagmiddag rond 17.50 uur voor het eerst is te horen op DMG Radio.

Zijn echte naam doet er volgens hem niet toe want iedereen in zijn omgeving kent hem alleen als Tabaqui. Sommige inwoners van Deurne komt de naam misschien al bekend voor want de kersverse columnist van DMG kwam al eens in de publiciteit door zijn bijzondere initiatieven. Zo bracht hij een keer 24 uur achterelkaar door in zijn schuur; ‘gewoon omdat het kan’. Daarnaast is hij bezig met de ontwikkeling van een reusachtig grote klomp met een zeil erop waarmee hij het water van het Deurnes Kanaal wil gaan trotseren. Hij heeft ook een eigen YouTube-kanaal waarop hij te zien is en verschillende stunts uithaalt.

Droge humor
Op de vraag wat luisteraars van DMG Radio kunnen verwachten in de column ‘Tijd voor Tabaqui’, heeft hij een eenvoudig antwoord: “Dan moeten ze gewoon gaan luisteren”, lacht hij. “De meeste mensen die mij kennen, vinden dat ik nogal een droge humor heb. Geen idee wat dat precies is, maar dat dus. Wat je wel doet afvragen of er dan ook natte humor is en wat dat dan inhoudt?”

Koffie
De columns die Tabaqui op de radio gaat brengen, verzorgt hij van thuis uit. “Nou ik ben in de studio van DMG geweest en die koffie was niet te pruimen. Kwam niet door de koffie trouwens want die is van de Koffiewinkel en die is kei lekker. Maar presentator Ramon van Hoek die het programma presenteert waar mijn column in plaatsvindt, was zo lui dat hij me gewoon een kopje had gegeven dat al drie jaar geen druppeltje Dreft had gezien. Dus ik doe mijn columns gewoon veilig vanuit mijn eigen huiskamer en dan hoef ik ook niet tegen dat hoofd van Ramon aan te kijken.”

Videoversie
Na de uitzending van de columns van Tabaqui op DMG Radio maakt hij er ook een videoversie van die later is terug te zien op de website van DMG. ‘Tijd voor Tabaqui’ hoor je elke zaterdagmiddag rond 17.50 uur in het programma Ramon On Air. Bekijk hieronder de column van 1 oktober.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen