12.6 C
Deurne
woensdag 4 oktober 2023
Home- DeurneVernieuwde volière Parkboerderij Deurne officieel in gebruik genomen

Vernieuwde volière Parkboerderij Deurne officieel in gebruik genomen

Terwijl de grasparkieten, zebravinken, zilverfazanten en kwartels al enthousiast gebruikmaakten van hun opgeknapte onderkomen, werd de volière op de dierenweide aan het Haageind in Deurne zaterdagochtend officieel geopend door wethouder Helm Verhees en de nieuwe voorzitter van stichting Parkboerderij, Peter Kooter.

Hij heeft per 1 oktober de voorzittersrol overgenomen van Antoine van Baars, die na tien jaar de leiding van de stichting overdraagt maar wel betrokken blijft bij de Parkboerderij. Tegelijkertijd werd met de ingebruikname van de volière ook het tienjarig bestaan van de stichting gevierd. Rond 10.00 uur kwamen verschillende bezoekers een kijkje nemen bij de vogels in hun nieuwe thuis en proostten zij op het jubileum van Parkboerderij Deurne.

Hertenkamp
Het initiatief ontstond doordat de gemeente in 2012 vond dat de kosten te hoog waren en dat het hertenkamp het veld moest ruimen. Oud-Boerenbonddirecteur Dick Kroot en Tonny Nooyen hebben toen aangegeven dat ze samen met een club mensen het park in eigen beheer wilden voortzetten. Hierdoor kon vandaag het tienjarig bestaan van de Parkboerderij gevierd worden.

Verschillende diersoorten
Op het terrein aan het Haageind vind je naast de vogels in de volière nog een groot aantal andere diersoorten zoals alpaca’s, kameroenschapen, herten, geiten, kippen, eenden, ganzen en zwanen. De volière is opgeknapt dankzij een forse bijdrage van de Lions club uit Deurne. “Iets waarvoor de stichting bijzonder dankbaar is”, zegt afscheidnemend voorzitter Antoine van Baars.

Honderden bezoekers
Hij is blij dat destijds het initiatief is genomen het park in eigen beheer te behouden toen de gemeente aangaf de kosten niet meer te kunnen opbrengen: “Na tien jaar kunnen we concluderen dat dit een prima idee was. De dieren die er leven krijgen tot wel een paar honderd bezoekers per dag. Vaak ouders en/of grootouders met jonge kinderen, leerlingen van scholen, bewoners van verzorgingshuizen of gewoon mensen die op zoek zijn naar een rustpunt in onze complexe samenleving. Ook mensen met een beperking komen regelmatig met beleiders langs.”

Bekijk hieronder de fotoreportage die DMG-fotograaf Harold van der Burgt maakte bij Parkboerderij in Deurne.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen