10.8 C
Deurne
maandag 20 maart 2023
Home- DeurneNieuwe tv-serie over droogte in Brabant; eerste aflevering begint bij problemen in...

Nieuwe tv-serie over droogte in Brabant; eerste aflevering begint bij problemen in de Peel

De Peel heeft steeds vaker te maken met grote droogte. Iets dat in heel Brabant aan de orde is maar in onze regio voor heel specifieke problemen zorgt. In de eerste aflevering van de documentaire-reeks ‘Droogte in Brabant’ gaat presentatrice Maud Hawinkels voor Omroep Brabant TV op onderzoek uit in de Peel.

In de daaropvolgende afleveringen zet ze haar reis voort door onze provincie om te zien hoe organisaties en bewoners hun best doen om het landschap zo in te richten dat het water zo goed als mogelijk vastgehouden kan worden.

Vernatting
De droogte in ons land komt steeds vaker voor en lijkt steeds extremer te worden. We zien opgedroogde sloten, stervende bomen en door vuur verwoeste landschappen. In de Peel wordt al gewerkt aan vernatting van het gebied. In ‘Droogte in Brabant’ is vandaag te zien waarom en hoe dat gebeurt en wordt de vraag gesteld of iedereen daar wel blij mee is.

Het nieuwe tv-programma is vanaf 2 maart elke donderdag te zien bij Omroep Brabant om 17.00 uur. Het wordt naderhand op verschillende tijden herhaald.

Foto: Omroep Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen