9.1 C
Deurne
donderdag 2 februari 2023
Home- DeurneNieuwe wijk op Boerenbond-terrein in Deurne krijgt 300 nieuwe woningen

Nieuwe wijk op Boerenbond-terrein in Deurne krijgt 300 nieuwe woningen

Op het Boerenbond-terrein in Deurne waar nu nog de Praxis en Welkoop staan, moet een nieuwe wijk komen met ongeveer 300 huizen en appartementen. Hiervoor gaat gebiedsontwikkelaar AM in overleg met de gemeente en grondeigenaar Voergroep Zuid een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren.

Het woningaanbod in het plan genaamd ‘De Groene Heerlijkheid’ bestaat uit koop- en huurwoningen van verschillende typen met twee of drie woonlagen, ook komen er een aantal appartementen. De nieuwe woonlocatie krijgt een dorpse sfeer en volgens de ontwikkelaar “een gemoedelijkheid passend bij het huidige karakter van Deurne.”

Praxis en Welkoop verhuizen
De nieuwe wijk moet komen te liggen op het bedrijventerrein tegen het spoor, waar nu Praxis en Welkoop gevestigd zijn. In het plan zouden de twee winkels naar een andere plek in de gemeente Deurne moeten verhuizen.

Natuurrijke wijk
Het is de bedoeling om de woningen en appartementen duurzaam en gasloos te ontwikkelen. Daarnaast moet het zoals de naam ‘De Groene Heerlijkheid’ al doet vermoeden, een natuurrijke wijk worden met een groen hart en verschillende groene verbindingsstroken.

‘Nog geen pareltje’
Wethouder Marinus Biemans van Deurne ziet het als een waardevolle toevoeging voor Deurne: “Volgens mij een goede richting voor een gebied dat, laten we eerlijk zijn, nóg geen pareltje voor onze gemeente is. Met woningbouw op de ‘Boerenbondlocatie’ komt een lang gekoesterde wens tot uitvoering. De gebiedsvisie van AM vormt een startpunt om samen met betrokken partijen te streven naar een breed gedragen plan voor dit stukje Deurne.”

Toekomstbestendige buurt
Gebiedsontwikkelaar AM wil niet alleen de woningen in de nieuwe wijk groen en duurzaam maken maar ook de buurt waar de woningen zich in bevinden. Met de gebiedsvisie ‘De Groene Heerlijkheid’ zal een bedrijventerrein transformeren naar een toekomstbestendige buurt waar groen, elkaar ontmoeten en natuurinclusiviteit de speerpunten zullen zijn. Adjunct-directeur Jaap van Engelshoven van AM licht toe: “Na de realisatie van het woongebied Façade in de Spoorzone zijn wij trots en verheugd de kans te krijgen om opnieuw een prachtig woongebied aan Deurne te kunnen toevoegen.”

‘Flink traject’
Er zullen nog heel wat hindernissen moeten worden genomen voor de wijk er staat maar wethouder Biemans van de gemeente Deurne is positief over de plannen: “Deze visie is het startpunt voor een flink traject met zeker wat ‘opgaven’ de komende periode. Maar ontzettend mooi dat we na het vele werk dat al is verricht nu dit nieuws wereldkundig kunnen maken. Ik ga verder om mijn schouders er samen met alle andere betrokkenen onder te zetten.”

De nieuwe wijk maakt deel uit van de 1800 woningen die de gemeente Deurne de komende periode wil realiseren. Lees hieronder waar deze woningen komen te staan in de gemeente.

Er moeten 1800 nieuwe woningen in Deurne komen maar niet iedereen is daar blij mee

Foto: AM/Voergroep Zuid

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen