18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneNieuwe winkel in Deurne met alleen producten van cliënten dagbesteding Lindehoeve

Nieuwe winkel in Deurne met alleen producten van cliënten dagbesteding Lindehoeve

Deurne is een nieuwe winkel rijker; niet zomaar eentje maar een shop waar alleen producten worden verkocht die worden gemaakt door de cliënten van Lindehoeve, Zorgeloze Dagbesteding. In de nieuwe Lindesjop vind je zelfgemaakte meubels en accessoires. Je kunt er ook gewoon binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie.

Maandag opende wethouder Marinus Biemans samen met Frank Kuijpers de nieuwe winkel aan het Martinetplein 4 in Deurne. “Een mooie maatschappelijke invulling van een leegstaand pand in Deurne”, zegt Biemans.

Kleinschalige dagbesteding
Eigenaren Merijn en Annette Swinkels zijn de winkel gestart in samenwerking met VOLOP Deurne en Vrijenban Vastgoed. Mensen met een (licht)-verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand gecombineerd met probleemgedrag, gaan zorgen voor het aanbod in de winkel. Lindehoeve, Zorgeloze Dagbesteding biedt kleinschalige dagbesteding aan op drie verschillende locaties waarvan twee in Deurne en één in Helenaveen.

Specifiek maatwerk
Bij de Lindenhoeve worden cliënten begeleid en worden ze ingezet op basis van hun specifieke kracht waar ze een gepaste verantwoordelijkheid bij krijgen. “Door dit te doen, in combinatie met veel nabijheid, kan het zelfvertrouwen van de deelnemer groeien. De flexibiliteit van de begeleiding en de kleinschaligheid maakt dat er zeer specifiek maatwerk geleverd kan worden gedurende de dag. Op deze manier zijn wij in staat om beter aan te sluiten bij de hulpvraag van de deelnemer en zijn of haar behoeften”, geeft de organisatie aan.

Lindehoeve, Zorgeloze Dagbesteding heeft twee locaties in Deurne aan de Halvemaanweg en bij Green Valley Estate aan de Bruggenseweg 11a. In Helenaveen heeft de organisatie een vestiging aan de Koolweg 36a in Helenaveen en sinds maandag is er ook de winkel aan het Martinetplein 4 in Deurne.

Foto: Facebook Marinus Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen