13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneNieuwe zevenkoppige band NOVA presenteert zich in Zeilberg met try-out-optreden

Nieuwe zevenkoppige band NOVA presenteert zich in Zeilberg met try-out-optreden

De band bestaat eigenlijk al sinds 2018, maar is voor een groot gedeelte spiksplinternieuw, waaronder de naam: NOVA. Ook de bezetting met zeven muzikanten uit hoofdzakelijk Brabant en voor een groot deel uit de regio Deurne, is pas een paar maanden helemaal rond. Daarom geeft de band in de nieuwe samenstelling zaterdag 23 december een try-out-optreden bij Café de Kroeg in de Zeilberg.

“Het was een hele speurtocht om de juiste muzikanten te vinden”, legt toetsenist Robin Senders uit. “Door de coronaperiode heeft het allemaal nog langer geduurd, omdat je in die tijd niet zo makkelijk bij elkaar kon komen. Bovendien is het een zevenkoppige band, dan heb je dus veel mensen waartussen het goed moet klikken. Zowel op muzikaal als persoonlijk vlak.”

Frisse start
Drummer Kenneth Gravenberch en gitarist/toetsenist Hans Lestraden zijn de grondleggers van de band, die oorspronkelijk Rollercoaster heette. “Omdat we nu met de nieuwe samenstelling een frisse start maken en een volgende periode ingaan met de band, hebben we ook meteen voor de toepasselijke nieuwe naam NOVA gekozen”, zegt Senders.

“Naast mijzelf, Kenneth en Hans, hebben we op basgitaar en voor de backing-vocals Patrick de Lepper. Sologitaar wordt bespeeld door Ron Reijnders en voor de zang tekenen Daniëlle Senders en Bart van Griensven”, vertelt de toetsenist die ook mede de backing-vocals verzorgt.

Classics
Het repertoire van NOVA bestaat volgens Senders vooral uit muziek uit de jaren ’80, ’90 en de Zero’s: “De echte classics van artiesten als Queen, The Doobie brothers, Whitesnake, Bon Jovi, Irene Cara, de Dijk en Tina Turner. Absolute meezinggarantie dus”, lacht Robin Senders.

Het try-out-optreden van de nieuwe band NOVA vindt plaats op zaterdag 23 december om 21.30 uur in Café de Kroeg aan de Blasiusstraat in Deurne-Zeilberg. Diezelfde zaterdag heeft de band ook een interview op DMG Radio in het programma Erbij met Beijer tussen 14.00 en 16.00 uur. Daar vertellen ze meer over hunzelf, het repertoire en het concert van die avond.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: NOVA/DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen