17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneNieuwste bewoners Parkboerderij poseren gewillig voor de camera

Nieuwste bewoners Parkboerderij poseren gewillig voor de camera

De nieuwste bewoners van de Parkboerderij aan het Haageind in Deurne zijn vorige week als echte fotomodellen vereeuwigd door fotograaf Jan Rosmulder. Ondanks dat de kleine zwarte zwanen nog erg schuw zijn en hun ouders erg beschermend, wist Rosmulder de kleintjes goed op beeld vast te leggen.

Antoine van Baars van de Parkboerderij vertelt dat de jonge zwaantjes samen met vader en moeder vooral binnen het hek te zien zijn in het water: “Moeder zwaan is zorgzaam en vader zwaan naast zorgzaam ook heel beschermend voor de kuikens.”

Geweldige opsteker
Voor De Parkboerderij is de geboorte van de  zwaantjes een geweldige opsteker. “Omdat je zwarte zwanen niet overal tegen komt. De dieren komen van oorsprong uit Australië , Nieuw-Zeeland en Tasmanië. Wij hebben het koppeltje in het verleden gekregen van mensen die hier vaak op bezoek kwamen.”

Jan Rosmulder had gehoord dat de zwarte zwanen in de dierenweide kleintjes hadden. Reden voor hem om met zijn fotocamera een kraambezoekje te brengen bij de dieren van de Parkboerderij. De fotograaf ging daarna door naar Natuurpoort de Peel in Deurne en De Halte in Griendtsveen om daar ook een aantal natuurfoto’s te maken.

Foto’s: Jan Rosmulder

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen