4.3 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneNog even nagenieten van De Peel in de sneeuw

Nog even nagenieten van De Peel in de sneeuw

De sneeuwval en lage temperaturen van afgelopen week hebben heel wat mooie plaatjes opgeleverd. Jan Rosmulder maakte met zijn fototoestel een rondje door de Deurnese Peel nog net voor de dooi echt inzette.

Jan werkt eigenlijk als onder meer fotograaf en verslaggever voor een landelijke biljartkrant maar omdat de competitie door corona stil ligt, is er daar geen gelegenheid om foto’s te maken of wedstrijdverslagen te schrijven. Daarom heeft hij zijn werkterrein noodgedwongen tijdelijk verlegd. “Ik zit al een jaar met weinig tot geen opdrachten voor de biljartkrant waar ik voor fotografeer, maar ik wil toch graag bezig blijven met m’n vak. Dus daarom trek ik vanuit m’n woonplaats Deurne regelmatig de omgeving in”, vertelt Rosmulder.

3.300 volgers
Op zijn Facebookpagina deelt hij elke keer de foto’s die hij per wandeling heeft genomen en voortaan weten al aardig wat mensen die foto’s te vinden en te waarderen. Jan legt uit: “Ik heb ondertussen al ruim 3.300 volgers dus er zijn heel wat mensen die meekijken. Elke keer probeer ik weer ergens anders heen te gaan en die route in beeld te brengen. Hoe vaak ligt een beetje aan het weer maar als het buiten te doen is dan trek ik er op uit met m’n fototoestel.”

Muis
Afgelopen vrijdag legde hij een route af die via Liessel naar Helenaveen en Griendtsveen liep en daar kwam hij verschillende taferelen tegen die hij vast heeft gelegd in een prachtige serie foto’s met onder meer verschillende schaatsers, de mobiele legerkeuken op de Eikenlaan aan het kanaal van Deurne van Natuurpoort De Peel, een goudhaantje, een zilverreiger en zelfs een muis.

Foto’s: Jan Rosmulder.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen