11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneLuchtmobiele brigade oefent met helikopters op Vredepeel

Luchtmobiele brigade oefent met helikopters op Vredepeel

Vanaf de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel vinden op woensdag 31 maart, donderdag 1 en donderdag 22 april helikopteroefeningen in de avonduren plaats. Tussen 18:30 en 21:30 uur worden militairen van de Luchtmobiele brigade via de lucht op verschillende locaties op de kazerne afgezet om vanuit daar hun militair optreden te beoefenen.

Maximaal zes helikopters doen mee aan de oefendagen. Trainingen zoals deze zijn nodig om militairen veilig en efficiënt te kunnen laten opereren bij een militaire inzet.

JTAC-oefeningen
Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 april worden grondtroepen opgeleid om vuursteun op korte afstand voor eigen troepen te coördineren met Nederlandse en buitenlandse gevechtsvliegtuigen en helikopters. De oefeningen in en rondom de omgeving van de kazerne beginnen dan in de ochtend en zijn gepland tot 18:00 uur. Gevechtsvliegtuigen en helikopters van Defensie ondersteunen de zogenoemde Joint Terminal Attack Controller (JTAC) opleidingen. Het coördineren van vuursteun op korte afstand aan grondeenheden door vliegtuigen en helikopters vergt een grote mate precisie. In bedreigende situaties zoals we tijdens missies in het buitenland hebben meegemaakt, gaat dit levens redden.

Defensie en COVID-19
Defensie is aangemerkt als essentiële beroepsgroep. Daarom worden toch mensen in tijd van corona opgeleid, trainen eenheden en gaan noodzakelijke oefeningen nu door zodat de krijgsmacht er staat zodra Nederland daarom vraagt. Uiteraard worden de geldende maatregelen gevolgd en alleen noodzakelijke trainingen en oefeningen uitgevoerd. Daar waar het niet mogelijk is om volledig aan de maatregelen te houden, worden maatregelen genomen om risico’s van besmetting zoveel mogelijk te beperken en verspreiding te voorkomen.

Informatie en meldingen vliegbewegingen
Defensie bereidt militaire trainingen zorgvuldig voor. Operationele, maar ook klimatologische, omstandigheden kunnen er voor zorgen dat trainingen anders verlopen dan vooraf aangekondigd. Wanneer er overlast of hinder wordt ervaren, kan men dit melden via het online klachtenformulier. Op de site van de luchtmacht  is meer informatie over vliegbewegingen en trainingen te vinden.

Foto: Defensie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen