12.1 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneVerdriet en verslagenheid door afgelaste Streetrock in Bakel

Verdriet en verslagenheid door afgelaste Streetrock in Bakel

Dit weekend hadden op zaterdag 10 en zondag 11 juli eigenlijk tien metal- en rockbands moeten optreden in Bakel tijdens het jaarlijkse Streetrock maar door het terugdraaien van de coronaversoepelingen kan het gratis toegankelijke festival niet doorgaan.

“Ik ben net nog even gaan kijken op het plein waar ze bezig waren met het weer afbreken van alles en je ziet de verslagenheid en het verdriet. Mensen zijn echt verdrietig”, vertelt John Klaus, zanger van de band Imitallica zaterdagmiddag in een interview op DMG Radio. Hij zou met zijn band eigenlijk ook optreden bij Streetrock dit weekend.

Vrijwilligers
“Natuurlijk vinden wij het als muzikanten jammer dat we niet kunnen spelen, want we hadden er echt enorm zin in. Maar het is vooral zuur voor al die vrijwilligers die toch gewoon drie dagen hebben staan bouwen en dan een dag voor de start te horen krijgen dat alles voor niks was”, legt Klaus van Imitallica uit.

Extra zuur
Ook de organisatie die al lange tijd bezig was met de voorbereidingen, laat op hun Facebookpagina weten er kapot van te zijn. “Er stond een geweldig festivalterrein compleet klaar. De afgelopen weken hebben de vrijwilligers, leveranciers, artiesten en organisatie keihard gewerkt om in korte tijd een evenement te organiseren waar we heel erg trots op zijn. Daarom is het extra zuur dat we nu niet kunnen starten.”

2022
John Klaus van Imitallica denkt niet dat het festival verplaatst zal worden naar een latere datum: “Streetrock is in principe altijd het tweede weekend van juli dus ik denk dat we ons maar gewoon op 2022 moeten concentreren.” De organisatie van Fuse Streetrock gaat in ieder geval niet bij de pakken neerzitten:  “We gaan er alles aan doen om in 2022 een gigantisch mooi feest neer te kunnen zetten op het kerkplein.”

Op het programma van Streetrock in Bakel stonden voor zaterdag de bands, Back to Sabbath, Bon Scotch, Bloody Buccaneers en Abba Fever gepland. Op zondag zouden Muddy Goggles, Pyro, X Raiders, Claw Boys Claw, Imitallica en Proost! optreden.

Foto: Facebook Fuse Streetrock

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen