10.2 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneOmwonenden bezorgd over veiligheid en overlast door spoortunnel; petitie gestart

Omwonenden bezorgd over veiligheid en overlast door spoortunnel; petitie gestart

Een aantal omwonenden van de Binderendreef in Deurne maakt zich zorgen over de gevolgen die de spoortunnel gaat hebben op het gebied van veiligheid en overlast. Daarom is de groep een petitie gestart.

“Het is nu al erg druk op de Binderendreef en Helmondseweg, maar het wordt nog veel drukker. Hoe kunnen we straks veilig fietsen of oversteken? Hoeveel meer overlast krijgen we van lawaai en stank? De gemeente heeft nog geen plan”, is te lezen op petitiepagina.

Onderzoek
De gemeente geeft aan gesprekken te hebben gevoerd met de bezorgde bewoners en een onderzoek te hebben uitgevoerd om de mogelijke indirecte hinder beter in beeld te krijgen. De resultaten hiervan zijn in maart aan de omwonenden gepresenteerd.

Veiligere oversteek en geluidsscherm
De initiatiefnemers van de petitie pleiten onder meer voor een veiligere oversteek op de Binderendreef voor fietsers en voetgangers, snelheidsbeperkende voorzieningen en een geluidsscherm aan beide kanten van de weg en op de tunnel. Tot nu toe hebben 127 personen de petitie ondertekend.

Mei 2023
De aanleg van de onderdoorgang kost in totaal ongeveer 13,5 miljoen euro. Het is de bedoeling dat de spoortunnel in mei 2023 opengaat voor verkeer. Tijdens de werkzaamheden is de Binderendreef ruim een jaar afgesloten.

Foto: Animatie gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen