21.8 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- Deurne Nostalgische reünieshow Deurnese band Double Trouble: ‘Zweet, bier en vuige rock...

[VIDEO] Nostalgische reünieshow Deurnese band Double Trouble: ‘Zweet, bier en vuige rock ’n roll’

De naam Double Trouble doet mening muziekliefhebber in Deurne terugdenken aan de tijd van jongerencentrum Den Deel. De band die ontstond in in 1985 is zaterdag 12 november terug met een reünieshow vol ‘zweet, bier en vuige rock ’n roll’, zoals de bandleden zelf zeggen.

Bart, Frank, Godfried, Martijn en Ton hebben er zin in, vertellen ze tegen DMG-verslaggever Bas Aldenzee die bij de mannen van Double Trouble op bezoek ging tijdens de repetities voor de reünieshow. In de reportage vertellen ze over de tijd van toen maar ook over wat de bezoekers 12 november kunnen verwachten. Door al het repeteren hebben ze ook weer inspiratie gekregen voor nieuwe muziek.

Tekst gaat verder onder video

Grote Prijs van Deurne
In de jaren ’80 maakte Double Trouble furore met eigen nummers die het midden hielden tussen de muziek van Herman Brood en The New Adventures. In 1987 kwam erkenning in de vorm van de Grote Prijs van Deurne en opende de band dat jaar de Regio Popdag in Den Deel. Veel optredens in Brabantse en Limburgse clubcircuit volgden en de band nam onder meer de demo Dance Craze op. In de jaren ’80 waren ze ook te horen op de landelijke radio bij de NCRV op Radio 3, de voorganger van 3FM.

Regio Popdag
Hoewel voor Double Trouble in 1991 het boek formeel gesloten werd, kwamen de bandleden in 2014 weer even bij elkaar voor een optreden in het Cultuurcentrum ter gelegenheid van Den Deel 45 Jaar Regio Popdag. Ook in 2019, tijdens de Regio Popdag van Den Deel 50 Jaar stonden ze op het podium van Café Tam Tam. Dat smaakte naar meer en er werden plannen gesmeed om nog één keer een volledige show te kunnen spelen.

DMG Radio
De reünieshow van Double Trouble vindt plaats op zaterdag 12 november in Café Tam Tam in de Molenstraat in Deurne en begint om 20.00 uur. De entree is gratis. De leden van Double Trouble zijn woensdagavond 9 november ook te gast in de DMG-radioprogramma’s AlterNaief en Time to Rock om tussen 19.00 en 23.00 uur nog meer te vertellen over de aankomende reünieshow.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen