23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneOndernemers klaar om te strijden voor goede doelen bij Gladiatoren van Deurne

Ondernemers klaar om te strijden voor goede doelen bij Gladiatoren van Deurne

De 22 ondernemers die als Gladiatoren van Deurne gaan boksen voor het goede doel, hadden zondagochtend hun laatste reguliere training. Komende zaterdag gaan ze de boksring in tijdens het Business Charity Event ‘Gladiator’ op Green Valley Estate. Dat Deurne benieuwd is naar de prestaties van de ondernemers in de boksring blijkt wel, want Gladiatoren van Deurne is inmiddels volledig uitverkocht.

Met de eerste training begonnen de ondernemers al op 17 december vorig jaar. “Dat is een stevig programma, waarbij ze minimaal twee keer per week moeten oefenen. Er wordt gewerkt aan zowel de fysieke als mentale kracht, want boksen is een complexe sport. Dat doe je niet zo maar even”, zegt John Bersch.

Voetenwerk
Hij is zelf al 30 jaar actief in de bokswereld en weet wat er allemaal bij komt kijken: “We trainen ze op coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht, en snelheid. Bijvoorbeeld ook heel belangrijk is het voetenwerk. Veel mensen denken dat het vooral gaat om je handen en armen, maar ook het verplaatsen is een belangrijk onderdeel van de bokstechniek. Daarnaast is afhankelijk van je tegenstander, een goeie tactiek van essentieel belang.”

Het idee voor het evenement kreeg Bersch door de verschillende boxing-events die hij in Gemert had meegemaakt en waaraan hij bij twee ervan als trainer deelnam. “Het business-boksen heeft ook een mooi achterliggend doel om met de lokale ondernemers iets te doen voor de lokale gemeenschap en voor een goed doel. Dus toen dacht ik; wat ze bij onze buren kunnen, kunnen wij minimaal zo goed”, zegt Bersch met een lach.

Goede doelen
En dat bleek in 2022 tijdens een geslaagde eerste editie waarbij 22.500 euro werd ingezameld voor het TEJO-huis. Bij de tweede Gladiatoren van Deurne gaan de ondernemers de strijd aan voor vier goede doelen: Leentjebuurt Speel-O-Theek, Stichting de Ossenbeemd, Stichting Ons Thuis en Stichting Grip op Schuld Deurne. “We wilden deze keer eens kijken naar wat kleinere goede doelen, want er zijn veel goede initiatieven in Deurne die echt een financiële ondersteuning kunnen gebruiken”, vertelt John Bersch.

De wedstrijd tussen de Deurnese gladiatoren wordt net als vorig jaar gehouden in de stijl van de Roaring Twenties en heeft een dresscode voor bezoekers. Ze worden gevraagd te komen in de kledingstijl van de jaren ’20, zoals bekend van Peaky Blinders, The Great Gatsby en Charleston. “Dat benadrukken we dit jaar nog meer door er ook de achtergrond van Green Valley Estate bij te betrekken. In de tv-serie Peaky Blinders was het paard een belangrijk vervoersmiddel; met een locatie als deze logisch om die twee werelden nog meer te verenigen”, legt Bersch uit.

Sportfonds Parapaard
Het evenement maakt dit keer deel uit van het grote Business Charity Event Gladiator. Hierbij vinden er verschillende paardenshows plaats en wordt ook een ander goed doel beloond. Vanuit het Charity Event wordt een cheque uitgereikt aan een vertegenwoordiger van Sportfonds Parapaard. Zij bieden steun aan organisaties en verenigingen die zich bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten. Parapaard heeft als ambitie om het voor iedereen aangepast en therapeutisch paardrijden toegankelijker te maken én te houden.

Het Business Charity Event Gladiator en het boksgala vinden zaterdag 29 juni plaats bij Green Valley Estate aan de Bruggenseweg 11a in Deurne. Het evenement kun je ook vanaf 18.00 uur live bekijken via de stream van DMG TV. Om 19.00 begint de show van Gladiatoren van Deurne, maar vroege vogels kunnen al vanaf ’s middags bij Green Valley Estate terecht voor de paardenshow.

Bekijk hieronder wie er bij de Gladiatoren van Deurne tegen elkaar de ring ingaan.

Rode hoek Blauwe hoek
COACH
John BerschMax van der Pas Rik VriensPeter van der Pas
HEREN
Michael KustersKabel Assemblage Nederland vs Tiny den HolderHoek en den Holder Vloeren
Jordy KoevoetsBarbecue Delivery vs Roel NiessenGastrobar Jut & Jul
Richard KrekelsAutotechniek Krekels vs Mischa TimmersFixglass
Richard JuwettJuwett tweewielers vs Djim GiesbersGiesbers CV Service
Ben DuijndamLoudin Services Glasbewassing vs Bob MandersLakspuiterij Manders
Nelis KoolsSierteeltkwekerij Kools vs Maurice AronsLixero bedrijfsverlichting
Roy van de KerkhofRK Transport Deurne vs Luc NelemansNelemans voegwerken
Thomas CoolenYourBBQshop vs Sjef DirksSpuiterij Deurne
DAMES
Vera van den EijndenFour Looks kapsalon en pruikensalon vs Josje van de WalFysiotherapie Louwers
Lizsandra GroothuizenIMMRAMA Healing Coaching en therapie vs Saskia van ZundertHof van Zundert Autisme begeleiding
Diede ScheepersDierfysiotherapie Diede vs Ilse BaarsDierenartsenpraktijk Oploo-Overloon


Foto: John Bersch

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen