14 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneOnderzoek naar mogelijkheden van aardwarmte in Deurne

Onderzoek naar mogelijkheden van aardwarmte in Deurne

Begin januari 2022 vindt in de gemeente Deurne onderzoek plaats in de ondergrond naar aardwarmte. Het gaat om een landelijk onderzoek om in te kunnen schatten waar de winning van deze energie mogelijk is.

Inwoners van de gemeente Deurne kunnen tijdens het seismisch onderzoek last ondervinden van geluidsgolven en lichte trillingen. Bewoners en bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden ontvangen een brief over de werkzaamheden.

Verkenning
Doel van het onderzoek is om nauwkeuriger in te kunnen schatten waar de inzet van aardwarmte als duurzame energiebron haalbaar is. Het onderzoek is een verkenning, het gaat nog niet om het daadwerkelijk winnen van aardwarmte.

Doffe plof
Bij deze seismische testen die plaatsvinden op verschillende plekken in de gemeente, worden geluidsgolven de ondergrond in gestuurd om zo de dikte en ligging van de onderliggende aardlagen in beeld te brengen. Wanneer de geluidsgolven de grond in worden gebracht, kan in de directe omgeving een doffe plof te horen zijn. Van dichtbij kunnen mogelijk ook lichte trillingen worden ervaren.

De gemeente geeft aan dat bewoners en bedrijven in de directe omgeving altijd voorafgaand en tijdens de werkzaamheden worden geïnformeerd per post. Wel kan de planning van de werkzaamheden veranderen bij slecht weer. Meer informatie over het onderzoek van SCAN vind je op www.scanaardwarmte.nl

Hieronder kun je een video bekijken over hoe het onderzoek in de praktijk wordt gedaan en waarom.

Foto: SCAN Aardwarmte

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen