14.9 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneVerkiezingsstrijd barst los; VVD’er Bulten vindt dat Transparant Deurne zaken uit verband...

Verkiezingsstrijd barst los; VVD’er Bulten vindt dat Transparant Deurne zaken uit verband trekt

“Transparant Deurne trekt inhoudelijke zaken uit verband om deze te gebruiken als verkiezingscampagnestunt”, dat zegt VVD-lid Wouter Bulten naar aanleiding van uitspraken van fractievoorzitter Frank van Tilburg van Transparant Deurne, vorige week via verschillende (social) media over ‘650 hectare aan zonnepanelen’.

In de laatste gemeenteraadsvergadering van dit jaar op dinsdag 14 december werd gestemd over de Regionale Energie Strategie (RES 1.0) waarbij de politieke partij Transparant Deurne als enige tegenstemde. Die tegenstem wordt volgens VVD’er Bulten nu gebruikt om bepaalde zaken aan te voeren die er niet mee in verband staan en waardoor een verkeerd beeld wordt gevormd.

Lokaal niveau
Commissielid Bulten van de VVD legt uit: “Het lijkt op deze manier heel erg dat Transparant Deurne als enige partij tegen grote terreinen met zonnepanelen is, maar ook wij als VVD zijn niet voor een woestijn aan zonnepanelen in Deurne. Dat is ook niet waarover werd gestemd in de gemeenteraad. Het ging om de plannen in de RES 1.0 waarin we kijken hoe we de afspraken uit het klimaatakkoord op lokaal niveau het beste kunnen uitvoeren en niet specifiek over of we wel of geen grote gebieden met zonnepanelen willen in onze gemeente. Dat probeert Transparant Deurne in hun communicatie wel zo voor te stellen.”

Zonnedaken
In de plannen van de Regionale Energie Strategie waar alle partijen voor hebben gestemd behalve Transparant Deurne, wordt volgens Bulten nergens gesproken over een voornemen om 650 hectare vol te leggen met zonnepanelen. Sterker nog; we hebben in verschillende commissies het aantal zoekgebieden voor het opwekken van zonne-energie in Deurne al terug gebracht naar slechts één zoekgebied en daar gaat het ook nog eens, niet om de mogelijke plaatsing van zonnepanelen maar om zonnedaken op glastuinbouw in een beperkt gebied dat toch al die bestemming heeft.”

Campagnestunt
Wouter Bulten benadrukt dat het niet zo is dat alles al vastligt in de plannen waar nu de meeste politieke partijen in Deurne mee akkoord zijn gegaan. “Transparant Deurne wekt de indruk dat zoekgebieden automatisch keuzegebieden worden in de RES 1.0 maar dat is zeker niet zo. De gemeente bepaald later pas in de RES 2.0, waar en in welke vorm precies de plannen tot uitvoer worden gebracht. Een campagnestunt van Transparant Deurne waarin de zaken voor mijn gevoel anders worden gebracht dan ze in werkelijkheid zijn om daarmee te proberen kiezers te winnen.”

Foto: VVD Deurne/Transparant Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen