25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneOok peuters hebben beweging nodig; Leef! Deurne start met gymlessen voor kinderen...

Ook peuters hebben beweging nodig; Leef! Deurne start met gymlessen voor kinderen van 2 tot 4 jaar

In een tijd dat beweegarmoede steeds groter wordt, kan je volgens Jeroen Rongen van Leef! Deurne niet vroeg genoeg beginnen met kinderen in contact te brengen met de voordelen van bewegen. Net als verschillende specialisten is hij ervan overtuigd dat peutergym de kans vergroot op een leven lang vol beweging.

Het initiatief van Leef! Deurne is een geweldige ervaring voor kinderen, legt Rongen uit: “Wij bieden een beweegaanbod aan voor peuters van 2 tot 4 jaar waarbij de kinderen op een speelse en muzikale manier kennis gaan maken met motorische grondvormen als springen, rollen, gooien en rennen.”

Acht lessen
Woensdag 25 januari begint de eerste les die zal plaatsvinden bij basisschool De Aventurijn in Deurne. Bij de peutergym worden in een reeks van acht lessen verschillende dingen uitgelegd. Hierbij komen de grondvormen van bewegen aan bod zoals rollen, duikelen, gooien, vangen, springen, rennen en balanceren.

Motoriek
“Die grondvormen van bewegen, verwerkt in een speelse, muzikale beweeg-les, dragen bij aan de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek, het zelfvertrouwen, het leren samen spelen én de kinderen ervaren hoe het is om met leeftijdsgenoten te spelen”, legt Jeroen Rongen uit.

Deelnemen aan de peutergym kan door je op te geven via de website van Leef! Deurne of door het scannen van onderstaande QR-code:

Foto: Sportstuif Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen