28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurnePolitie houdt extra verlichtingscontroles in januari; dit jaar al 100 bekeuringen in...

Politie houdt extra verlichtingscontroles in januari; dit jaar al 100 bekeuringen in regio

De politie houdt in de maand januari in de vroege en nog donkere ochtenden extra verlichtingscontroles. Tot nu toe werden er dit jaar in Deurne, Asten en Someren al honderd bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder verlichting.

Bij het merendeel van de proces-verbalen ging het om fietsers maar de politie controleert bij de actie in principe alle bestuurders. “Ook hebben we gelet op defecte verlichting bij andere voertuigen, die niet direct verholpen kon worden. Diverse bestuurders moeten na reparatie aantonen dat deze weer op orde is. Zij moeten hiervoor naar het politiebureau. Wanneer zij dit niet tonen, volgt alsnog een bekeuring”, laat de politie weten.

Fietslampjes
Fietsers waarvan de verlichting niet in orde was, kregen naast een bekeuring ook fietslampjes om veilig verder te kunnen fietsen. Voor de meesten van de gecontroleerde fietsers was dat niet nodig, legt de politie uit: “Ondanks zoveel bekeuringen moet gezegd worden dat vrijwel iedereen zijn fietsverlichting keurig op orde heeft. We hebben namelijk duizenden fietsers zien passeren, chapeau.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen