11.8 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneOpbrengsten 'Nederlands grootste natuurbrand' geschonken aan zes goede doelen

Opbrengsten ‘Nederlands grootste natuurbrand’ geschonken aan zes goede doelen

De opbrengsten van het boek ‘Nederlands grootste natuurbrand’ werd op maandagavond 25 augustus uitgereikt door Theo Vermeulen aan zes goede doelen. Dit vond plaats in de brandweerkazerne van Deurne aan de Antoon Coolenlaan.

Wat midden april begon met een brand in de Peel, groeide uit tot de grootste natuurbrand van Nederland. Diverse brandweerkorpsen uit de regio hebben hun uiterste best moeten doen om de brand onder controle te krijgen. Hiervan zijn door pers en andere fotografen foto’s van gemaakt. De oproep van Theo Vermeulen om deze foto’s te verzamelen werd uiteindelijk een veelgevraagd boek wat meer dan 1300 mensen in hun bezit wilde hebben. 

Verslaglegging
Als beroepsbrandweerman verzamelde Vermeulen al jaren foto’s van de branden die geblust werden door zijn korps. Deze zijn bedoeld als verslaglegging voor de brandweer. Zo wilde hij ook van de Peelbrand foto’s verzamelen, in eerste instantie alleen voor de deelgenomen brandweerkorpsen. Hij plaatste daarvoor een berichtje op social media. 

Overweldigend
De reacties die op zijn oproep kwamen waren overweldigend. Vermeulen kreeg rond de 850 foto’s toegestuurd. Hij besefte dat dit een enorme klus zou worden om deze uit te zoeken, maar kreeg hulp aangeboden door Daan van der Steijn. Al snel besefte ze dat ze de boeken niet via een online service zouden kunnen maken en bestellen, de aanvragen waren hiervoor inmiddels veel te groot voor geworden. 

Project
Na zijn oproep kreeg Vermeulen vele mails, omdat iedereen het boek wilde hebben. “Zelfs uit Portugal, Spanje en Duitsland. Iedereen wilde het boek hebben”, vertelt hij. Het besef kwam dat hij en Daan hulp nodig hadden om een professioneel boek in elkaar te zetten. Die hulp kwam in de vorm van Walter van Bussel, die de indeling van het boek gemaakt heeft. Inmiddels was de verslaglegging een project geworden. “Een ding wist ik zeker, ik wilde er niets aan verdienen”, gaf Vermeulen aan. Er werd besloten dat de opbrengsten zouden gaan naar goede doelen. 

Goede doelen
“Het is tijd om het project af te sluiten”, geeft Vermeulen aan. Dit hebben ze vanavond gedaan door aan zes goede doelen een cheque te overhandigen. Dorpsraad Liessel, Helenaveen en Griendtsveen ontvingen uit handen van Vermeulen 1500 euro. Dit was, omdat juist deze dorpen veel overlast hadden ondervonden van de Peelbrand. Speeltuin de Speuldries, Stichting Avondvierdaagse Deurne en EHBO Deurne kregen ieder 750 euro overhandigd. Zij ontvingen de cheque voor de goede inzet die ze doen voor hun doelgroep. Een mooie afsluiting van een zeer bijzonder en gedenkwaardig project. 

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen