14.9 C
Deurne
vrijdag 20 mei 2022
Home- DeurneOpgepakte pin-rover Zeilberg ook actief in Twente en de Achterhoek

Opgepakte pin-rover Zeilberg ook actief in Twente en de Achterhoek

De 19-jarige Roemeen die maandag 8 juli werd aangehouden na een beroving bij de pinautomaat aan de Zeilbergsestraat in Deurne, wordt ook verdacht van dezelfde soort berovingen in Twente en de Achterhoek.

In onder meer Wierden en Almelo werden in dezelfde periode ouderen die stonden te pinnen, overvallen door de Roemeen en zijn twee handlangers. Een 79-jarige man werd daar net als in de Zeilberg en Milheeze, slachtoffer van de bende. Hij raakte 800 euro kwijt. De man kreeg terwijl hij stond te pinnen een duwtje, waarna het geld van zijn rekening werd gehaald.

Bende

Volgens de politie zijn de mannen die in Deurne werden aangehouden, dezelfde personen als die in Twente de Achterhoek brutale berovingen uitvoerden. In Deurne werd maandag 8 juli aan de Zeilbergsestraat een vrouw van 88, honderden euro’s afhandig gemaakt. Even daarvoor werd ook in Milheeze een 80-jarige man beroofd. Na een klopjacht door de politie en buurtbewoners kon een verdachte worden aangehouden die zich had verstopt in een maisveld bij de Jagerweg in de Zeilberg. De andere twee werden later aangehouden in een achtertuin van een huis aan de Arenbroek.

De politie in Deurne zet het onderzoek voort in samenwerking met de collega’s in Twente en de Achterhoek. Mogelijk is de bende op nog veel meer plaatsen in Nederland actief geweest met dit soort berovingen.

Foto: DMG – Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen