11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- ZeilbergZeilberg krijgt geen nieuwe gymzaal

Zeilberg krijgt geen nieuwe gymzaal

Er komt geen nieuwe gymzaal in Deurne-Zeilberg. Het college van B & W, de werkgroep Gymzaal Zeilberg en het stichtingsbestuur van Den Draai zijn het niet eens geworden over de plannen. In 2015 ging de vorige gymzaal in Deurne-Zeilberg op slot, omdat deze niet meer veilig was.

Uit een brief die vandaag aan de gemeenteraadsleden is gestuurd, blijkt dat het verschil tussen wat de werkgroep aan gemeentelijke bijdrage vroeg en de maximale bijdrage van de gemeente (360.000 euro), te groot is. De nieuwe gymzaal zou een plek hebben moeten krijgen in gemeenschapshuis Den Draai. Omdat het financiële verschil tussen de partijen te groot is, komt er nu definitief geen nieuwe gymzaal in Deurne-Zeilberg.

De verenigingen en scholen die gebruik maakten van de vorige gymzaal in Deurne-Zeilberg, maken gebruik van andere sporthallen in Deurne en zullen dit dus moeten blijven doen. Sinds het sluiten van de vorige gymzaal, werkten de werkgroep Gymzaal Zeilberg en het stichtingsbestuur van Den Draai en vrijwilligers aan een concept voor een nieuwe. Binnenkort wordt de oude gymzaal gesloopt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen