19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneOpnieuw flinke order uit München voor Ebusco van 28 bussen

Opnieuw flinke order uit München voor Ebusco van 28 bussen

Het Duitse openbaarvervoersbedrijf Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG) krijgt er 28 bussen bij van Ebusco. Daarvoor heeft de Deurnese busbouwer een nieuw contract getekend met Stadtwerke München. Het gaat om de 3.0-bussen van Ebusco van 18 meter lang. MVG heeft eerder al 2.2- en 3.0-bussen besteld, waar het vervoersbedrijf al mee rijdt.

De Deurnese Ebusco-bussen zijn daarmee een vertrouwd gezicht in het straatbeeld van München. “We zijn enorm trots met het vertrouwen dat blijkt uit deze order. De eerste Ebusco bussen rijden al sinds 2017 in München. De afgelopen jaren hebben we nauw samengewerkt met SWM als innovatiepartner, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van onze lichtgewicht constructie en prototyping van bussen voor ‘platooning’. Het feit dat SWM nu opnieuw voor de Ebusco 3.0 heeft gekozen, bewijst dat we wederom op de goede weg zijn”, zegt CEO Peter Bijvelds van Ebusco.

Actieradius
SWM heeft gekozen voor de low floor gelede bussen, met een extra groot batterijpakket van meer dan 500 kWh. Volgens Ebusco heeft dit model een zeer laag energieverbruik en een grote actieradius vanwege het lichtgewicht ontwerp, waardoor de 3.0-bus van 18 meter lang vijf ton lichter is dan zijn voorganger: de Ebusco 2.2 met dezelfde lengte. “SWM heeft niet alleen Ebusco 2.2-bussen in operatie, ook beleefde de Ebusco 3.0 haar wereldprimeur in de hoofdstad van Beieren. Inmiddels rijdt de allereerste Ebusco 3.0 al ruim anderhalf jaar rond op lijn 100 in het centrum van München”, zegt Ebusco.

Veit Bodenschatz, Board Member en Chief Bus Operations bij SWM/MVG, vult aan: “Nog afgezien van hun innovatieve karakter zijn de Ebusco 3.0-voertuigen zeer betrouwbaar en vooral bijzonder rendabel. We kijken ernaar uit om nog eens 28 18-meter bussen aan onze vloot toe te voegen en daarmee het openbaar vervoer in München nog duurzamer te maken.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen