26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneOpnieuw grote order voor Ebusco uit Scandinavië; 19 elektrische bussen voor Denemarken

Opnieuw grote order voor Ebusco uit Scandinavië; 19 elektrische bussen voor Denemarken

Busfabrikant Ebusco uit Deurne heeft een contract getekend met de Deense openbaarvervoerder Nobina voor 19 elektrische 3.0 bussen van 12 meter lang. De levering van deze bussen staat gepland voor halverwege 2023.

Nobina is de grootste openbaarvervoermaatschappij in Scandinavië. Met 13.000 werknemers in vier landen bedient Nobina één miljoen mensen per dag. Deze vervolgorder van het Deense bedrijf brengt het totaal aantal Ebusco-bussen binnen de Nobina-vloot op 100. De 19 nieuwe 3.0 bussen zullen worden ingezet voor de overheidsdienst voor openbaar vervoer Midtrafik in Denemarken en zullen rijden in en rond Horsens.

Scandinavië
“Scandinavische landen hebben vanaf de start van Ebusco interesse getoond in onze elektrische bussen. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met onze terugkerende klant Nobina in Denemarken en de rest van Scandinavië te intensiveren”, vertelt CEO, Peter Bijvelds van Ebusco.

Zweden
Vorige maand maakte het Deurnese bedrijf bekend een order van 23 elektrische 3.0 bussen te hebben binnengehaald van Svealandstrafiken in Zweden. De 18 meter lange bussen worden in de tweede helft van 2023 geleverd en gaan rijden in Västmanland en Örebro Län.

Acht landen
Dat is voor Ebusco het eerste contract dat het bedrijf tekent in Zweden, waarmee het totaal aantal landen waar bussen van Ebusco rondrijden op acht komt. De Deurnese bussen rijden al in onder meer Nederland, Duitsland, Denemarken en Frankrijk en nu binnenkort ook in Zweden.

Expansiestrategie
Peter Bijvelds, CEO van Ebusco is blij met de uitbreiding in Scandinavië: “Eerder dit jaar hebben we Jonas Helsner aangenomen als onze Sales Director in Scandinavië. De order in Zweden is een perfecte volgende stap in onze expansiestrategie. We kijken ernaar uit om onze nieuwe klant in een nieuw land te bedienen met onze revolutionaire Ebusco 3.0 en we kijken ernaar uit om de verwachte groei van zero emission bussen en bijbehorende EV oplossingen in Zweden verder te ondersteunen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen