4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneOptreden van troubadour Gerard van Kol in Ontmoetingscentrum de Wik Deurne

Optreden van troubadour Gerard van Kol in Ontmoetingscentrum de Wik Deurne

De Liesselse troubadour Gerard van Kol geeft woensdag een optreden in Ontmoetingscentrum de Wik in Deurne. Daar zal hij zijn bekende dialectrepertoire ten gehore brengen tijdens een speciale muziekmiddag.

Van Kol maakt al vanaf jonge leeftijd muziek. Dat begon thuis op de accordeon van zijn zus Mien en daarna verzorgde hij ook slagwerk en vocalen bij verschillende succesvolle bands in de regio. Met bijvoorbeeld de Canyon Drive Band trad Gerard op tijdens verschillende festivals in binnen- en buitenland en bij regionale en nationale tv-shows. De Neerkantse country-rockband bracht in hun bestaan drie singels en een elpee uit.

‘N’en Echte Lijsselse Mens’
Sinds 1992 richt Van Kol zich op liedjes in het dialect, waarvan hij zelf de teksten schrijft. In eigen beheer bracht hij meerdere cd’s uit met zijn Lijsselse liedjes. Bij de presentatie van zijn derde cd ‘Van Leissel 3’, werd hij in 2019 door stichting Dorpsraad Liessel ook uitgeroepen tot ‘n’en Echte Lijsselse Mens’.

Het optreden van Gerard van Kol vindt plaats op woensdag 27 september van 14.00 tot 16.30 uur in Ontmoetingscentrum de Wik aan de Hellemanstraat 2b in Deurne. De entree is gratis.

DMG Radio
De liedjes van Gerard van Kol en andere dialectmuziek zijn ook te horen in het programma Echt Brabants op DMG Radio, elke zondagochtend van 07.00 tot 09.00 uur. In de regio Deurne is DMG te ontvangen op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: Gerard van Kol

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen