23.6 C
Deurne
zaterdag 2 juli 2022
Home- DeurneOpvang in Deurne voor 14 Oekraïense vluchtelingen in oude woning pastoor Paul...

Opvang in Deurne voor 14 Oekraïense vluchtelingen in oude woning pastoor Paul Janssen

In de pastorie aan de Beethovenlaan in Deurne worden vanaf uiterlijk eind juli ongeveer veertien Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Omdat Pastoor Paul Janssen op 1 juli verhuist naar de  parochie Heilige Maria Den Bosch-Rosmalen, komt zijn woning vrij.

Het college van burgemeester en wethouders van Deurne heeft dit besluit genomen in samenspraak met het bestuur van de parochie Heilige Willibrord Deurne.

Ruimhartig
Als gevolg van het extreme oorlogsgeweld en de humanitaire ramp die zich afspeelt in Oekraïne vluchten veel inwoners van dat land naar veilige Europese landen, waaronder Nederland. De Nederlandse gemeenten hebben afgesproken om ruimhartig gehoor te geven aan de oproep van de regering om samen zorg te dragen voor de opvang van deze naar verwachting duizenden vluchtelingen.

ORO
“Vanzelfsprekend neemt ook de gemeente Deurne haar verantwoordelijkheid om deze mensen in nood te helpen door onder andere opvangplekken beschikbaar te stellen. Op deze plekken kunnen de vluchtelingen de noodzakelijke hulp en zorg krijgen en tot rust komen”, geeft de gemeente aan. Er wordt op dit moment ook opvang geboden aan twintig Oekraïense vluchtelingen in het voormalige pand van ORO aan het Veld in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen