23.6 C
Deurne
zaterdag 2 juli 2022
Home- DeurneProtest in Stroe afgelopen; honderden boeren uit Peelregio op weg terug

Protest in Stroe afgelopen; honderden boeren uit Peelregio op weg terug

De honderden boeren uit de Peelregio die woensdagmiddag in Stroe aanwezig waren bij het protest tegen het voorgenomen stikstofbeleid, zijn weer onderweg huiswaarts. Iets na 16.00 uur liep het protest op een einde en gingen de ruim 20.000 boeren die bij het protest aanwezig waren weer de weg op met hun tractoren.

De ANWB verwacht dat er hierdoor lange files zullen ontstaan, vooral in het midden van het land maar ook later in de buurt van Eindhoven omdat de boeren net als vanochtend ook op de snelweg zullen rijden. Daarnaast kan er vanavond op de A67 extra drukte ontstaan door terugrijdende tractoren. De boeren uit de regio arriveren waarschijnlijk rond 23.00 uur weer in de Peel.

Bij de demonstratie in het Gelderse Stroe hebben politici Joost Eerdmans (JA21), Gideon van Meijeren (FVD) en Caroline van der Plas (BBB) de boeren toegesproken. “Het stikstofbeleid is totale waanzin. Het plan moet van tafel”, zei Van der Plas. Van Meijeren van Forum voor Democratie noemt het zelfs “een aanval op de agrarische sector”. Na afloop van de demonstratie was er een optreden van de Drentse band Mooi Wark.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen