17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneOpvang van 14 Oekraïense vluchtelingen boven voormalige boekenwinkel Hub Berkers

Opvang van 14 Oekraïense vluchtelingen boven voormalige boekenwinkel Hub Berkers

De gemeente Deurne wil maximaal 14 Oekraïense vluchtelingen onderbrengen in een nieuwe opvanglocatie aan de Stationsstraat 42 in Deurne. Het gaat om de bovenverdieping van de voormalige boekenwinkel van Hub Berkers.

Om te voorzien in de basisbehoeften van de vluchtelingen is een kleine verbouwing nodig, waarna de locatie in orde wordt gemaakt met de benodigde faciliteiten. De eerste vluchtelingen worden naar verwachting nog in december van dit jaar gehuisvest in de nieuwe opvang.

Veilige omgeving
“Deze locatie is zorgvuldig geselecteerd op basis van geschiktheid om een veilige omgeving te bieden aan degenen die hun huizen moesten ontvluchten”, meldt de gemeente. Deurne wil op deze manier een veilig onderkomen en ondersteuning bieden aan de Oekraïense vluchtelingen, die zijn getroffen door de aanhoudende oorlog.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de gemeente 16 Oekraïners wil onderbrengen in de oude kleuterschool in Helenaveen en 28 vluchtelingen op de benedenverdieping van de oude verpleegstersflat in Deurne.

128 vluchtelingen
Met deze nieuwe locatie erbij, biedt de gemeente nu onderdak aan 128 Oekraïense vluchtelingen op verschillende plaatsen. Zo zijn er onder meer 32 personen ondergebracht in een zorginstelling in Deurne, 14 Oekraïners verblijven in een pand van de kerk in Deurne, 10 personen in een recreatieve groep-accommodatie in Liessel, 8 vluchtelingen hebben onderdak in een woning in de Heiakker en 6 Oekraïners zijn ondergebracht in een woongedeelte, gekoppeld aan het gemeentehuis.

In de regio is afgesproken dat Deurne 149 Oekraïners opvangt. “Daarom blijven we op zoek naar nieuwe locaties”, zegt de gemeente.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen