5.9 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneOranjehof in Deurne helemaal klaar voor eerste WK-wedstrijd Nederlands elftal

Oranjehof in Deurne helemaal klaar voor eerste WK-wedstrijd Nederlands elftal

Als je in een appartementengebouw woont met de naam Oranjehof, kan het eigenlijk ook niet anders dan dat je nu al helemaal in de stemming bent voor de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal. De bewoners van het complex aan de Europastraat in Deurne hebben er voor gezorgd dat ook van buiten goed te zien is dat ze Oranje steunen.

“We hebben ons hofje al vast in WK-stemming gebracht”, zegt buurtbewoner Eric Hopstaken trots. De bewoners van de Oranjehof zijn er net als vele anderen in het land helemaal klaar voor om vanaf maandag mee te juichen met de 3.000 Oranjesupporters die in Qatar bij elke groepswedstrijd het Nederlands elftal ter plaatse steunen.

32 graden
Ondertussen zijn de spelers in Qatar al volop bezig met de voorbereiding op de eerste wedstrijd van het WK. Dat gebeurt onder zware omstandigheden want de temperatuur stijgt deze week in Doha waar Oranje traint tot 32 graden. Van Gaal laat de spelers met opzet trainen op het heetst van de dag zodat ze snel kunnen wennen aan de speelomstandigheden in Qatar.

Sadio Mané
Nederland lijkt geluk te hebben in de eerste wedstrijd op maandag 21 november tegen Senegal. Sterspeler Sadio Mané doet die middag om 17.00 uur waarschijnlijk niet mee tegen het Nederlands elftal. Uit Senegal komen berichten dat de speler de eerste wedstrijden moet overslaan. Na de match tegen de Senegalezen moet Oranje op vrijdag 25 november om 17.00 uur aantreden tegen Ecuador en op dinsdag 29 november om 16.00 uur tegen Qatar.

Het WK 2022 begint officieel op zondag 20 november om 17.00 uur Nederlandse tijd en duurt tot en met 18 december 2022. De openingswedstrijd van het WK voetbal gaat tussen gastland Qatar en Ecuador.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen