8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneIJsfestijn in Deurne ondanks hoge energieprijzen: “Hebben elektrakosten kunnen beperken”

IJsfestijn in Deurne ondanks hoge energieprijzen: “Hebben elektrakosten kunnen beperken”

Waar in andere dorpen en steden in de omgeving de schaatsbanen aan het einde van het jaar gesloten blijven vanwege de hoge energieprijzen, is het de organisatie van het IJsfestijn in Deurne gelukt om het evenement wel door te laten gaan. Er is gekeken naar hoe er op de kosten voor elektra bezuinigd kan worden en door de medewerking van de vele sponsoren gaat de entreeprijs niet omhoog.

“We hebben geprobeerd het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te houden. Door de handen ineen te slaan met de bestuursleden, gemeente, sponsoren en verenigingen in en rondom Deurne hebben we een mogelijkheid gevonden om de 12de editie van het IJsfestijn door te laten gaan”, geeft de organisatie aan.

Saamhorigheid
Dat de ijspret in Deurne dit jaar toch kan plaatsvinden, is volgens de Stichting IJsbaan Deurne van groot belang voor de gemeenschap: “Ondanks de uitdagende tijden en de spanning, vinden wij het als IJsfestijn Deurne belangrijk om ook een moment van ‘samen zijn’ en ‘saamhorigheid’ te creëren met elkaar. Waar een evenement van sfeer en plezier voor jong en oud samen gaan.”

DMG on Ice
Ook DMG is tijdens het IJsfestijn weer aanwezig en zal verslag doen via radio, tv en haar nieuwswebsite van het evenement. Daarnaast brengt DMG Radio vier zaterdagen lang DMG on Ice waarbij de presentatoren wekelijks van 12.00 tot 16.00 uur live vanaf de ijsbaan radio maken. Daarnaast is er elke zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur een afterparty vanuit de studio van DMG Radio in het Cultuurcentrum. Net als bij eerdere edities worden er tijdens DMG on Ice verschillende wedstrijden en spelletjes gespeeld op het ijs waarbij de kinderen kans maken op een groot aantal prijzen.

‘Below Zero’
Bij de editie van dit jaar krijgt het paviljoen een nieuwe plek naast de ijsbaan, voor het gemeentehuis. Het krijgt ook een nieuwe naam en een nieuwe uitstraling die in samenwerking met Baroef is gecreëerd. In het horecapaviljoen ‘Below Zero’ kun je tijdens het IJsfestijn tussen het schaatsen door een lekker hapje en drankje krijgen en er komt ook een buitenterras. Voor de allerkleinsten is er een apart gedeelte om te kunnen oefenen op het schaatsen.

Nieuwe activiteiten
Net als bij voorgaande keren zijn er speciale activiteiten die worden georganiseerd in samenwerking met verschillende stichtingen. Zo is er de schaatsochtend voor mensen met een beperking en mogen de eerste week van het IJsfestijn de basisscholen komen schaatsen. “In het weekend maken we ruimte voor de nieuwkomers Heel Deurne Bakt , Ameezing on Ice , The Masked Singer en speciale middagen voor de kinderen”, meldt de organisatie. Ook vinden er diverse optredens plaats in het horecapaviljoen zoals Grienkienen met de Carolientjes en de Stamppotmiddag met Troubadour én Toller Deutscher Abend.

Goede afspraken
De organisatie van het IJsfestijn laat weten trots te zijn dat het zelfs onder de huidige omstandigheden is gelukt om alles toch door te kunnen laten gaan en de entreeprijzen gelijk te houden. “Door goede afspraken met de gemeente hebben we de kosten voor de elektra kunnen beperken. Dankzij onze trouwe sponsoren kunnen de prijzen voor de entree van de ijsbaan deze editie gelijk blijven en ook kan er weer gespaard worden voor een 5-rittenkaart met korting bij Plus Bouwmans in Deurne.”

Openingsshow
Het IJsfestijn in Deurne start op vrijdagavond 16 december met een spectaculaire openingsshow en duurt tot en met 8 januari 2023. DMG Radio is elke zaterdag tijdens deze periode op de ijsbaan te vinden tussen 12.00 en 16.00 uur met DMG on Ice en van 16.00 tot 18.00 uur vindt de afterparty plaats met een terugblik op de dag en interviews rondom het IJsfestijn.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen