14 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneOrgelconcert Willibrorduskerk met hartverwarmende muziek

Orgelconcert Willibrorduskerk met hartverwarmende muziek

In de Willibrorduskerk vindt zondag 11 juli om 16.00 uur een orgelconcert plaats door Eric Koevoets met sonates voor orgel van Carl Philipp Emanuel Bach. Met als thema ‘Die Musik müsse vornemlich das Herz rühren‘ staan verder werken van Dietrich Buxtehude en Johann Sebastian Bach op het programma.

Eric Koevoets studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel bij Jet Dubbeldam, piano bij Frans van Hoek en koordirectie bij Barend Schuurman. Ook volgde hij improvisatielessen bij Arie J. Keijzer. In 1992 behaalde hij het diploma kerkmuziek. De afgelopen jaren verdiepte hij zich verder in improvisatie bij Hayo Boerema. Hij geeft regelmatig orgelconcerten, is als begeleider actief en componeerde diverse werken.

Dirigent-organist
Koevoets is sinds 2007 dirigent-organist van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen. Daarnaast is hij dirigent van Vrouwenkoor La Confiance uit Dordrecht en piano- en orgeldocent aan Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn te Dordrecht. Momenteel houdt hij zich intensief bezig met de vertolking van het volledige orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach.

Foto: Orgelconcertcyclus Willibrorduskerk

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen