15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneORO koestert nieuwe flexvrijwilliger

ORO koestert nieuwe flexvrijwilliger

Een steentje bijdragen aan het geluk van een ander; bij de vrijwilligers van ORO staat dat centraal. Een kleine duizend mensen zijn door het vrijwilligerswerk verbonden aan de organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in de Peelregio. Dit jaar wist ORO een nieuwe categorie vrijwilligers aan zich te binden: de flexvrijwilliger. 

“We horen van veel mensen dat ze eigenlijk wel graag vrijwilligerswerk willen doen, maar dat ze zich niet te veel willen vastzetten voor een vast tijdstip, elke week of elke maand”, vertelt Marijn Scharten, vrijwilligerscoördinator bij ORO. De flexvrijwilliger biedt uitkomst voor die categorie mensen. “Een flexvrijwilliger kunnen we bellen als we ergens ‘handjes’ tekort komen. Of als we bij een bepaalde activiteit extra mensen nodig hebben. Op die manier kan een uitstapje tóch doorgaan, kan een cliënt tóch dat fietstochtje maken of krijgen we de zaal tóch nog mooi versierd.”

Marijn Scharten van ORO is blij dat het nieuwe initiatief ook voor nieuwe vrijwilligers zorgt. “Zo hebben we ook een aantal middelbare scholieren erbij gekregen. Jongeren die naar school moeten, huiswerk moeten maken, een baantje hebben, sporten, maar die desondanks aangeven dat ze best een keer iets voor een ander willen doen. Geweldig toch? Zo wordt vrijwilligerswerk voor iedereen bereikbaar en kunnen we samen weer iets doen voor kwetsbare mensen die dat extraatje zo goed kunnen gebruiken.”

Op de foto Jan Roelofs en Sam Grijpma (foto Spiegel)

Meer weten over vrijwilligerswerk bij ORO? Neem contact op met Marijn Scharten via vrijwilligers@oro.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen