23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneORO maakt geld vrij voor genietmomentjes

ORO maakt geld vrij voor genietmomentjes

ORO maakt in 2017 geld vrij voor het geluksbudget. Met dat geluksbudget maakt ORO het voor de medewerker mogelijk om een genietmomentje te creëren voor de cliënt. Met zo weinig mogelijk administratief gedoe.

“Zullen we een ijsje gaan eten?” Deze vraag heeft mijn dochter me toen ze klein was regelmatig gesteld. En als het dan zo uit kwam op een zomerse dag, dan déden we dat gewoon. Omdat mijn dochter er blij van wordt. En ik ook! Stel je nou toch eens voor dat ik had geantwoord “Nee dat kan zomaar niet, dan moet ik eerst een euro vragen bij je moeder” Dat kan toch niet?

Dit verhaal schreef Jan Roelofs, Raad van Bestuur bij ORO in zijn mail naar medewerkers van ORO.

Hij gaf hierbij aan dat het in de praktijk vaak wel zo werkt. Je moet als medewerker in de zorg bij wijze van spreken een aanvraag in drievoud indienen bij je manager om dat ijsje te mogen gaan kopen. En als je dan eindelijk akkoord hebt, dan is het moment alweer voorbij. We hebben het zó ingewikkeld gemaakt om onze cliënten gewoon eens die kleine geluksmomentjes te bezorgen waarvan we bij ORO zeggen dat we die leveren. Dat moeten we eens wat makkelijker maken. Met zo weinig mogelijk gedoe.

En daarom heeft ORO geld vrijgemaakt voor het geluksbudget. Met dat budget maakt ORO het voor de medewerker mogelijk om een genietmomentje te creëren voor de cliënt. Voor elke cliënt die bij ORO woont, maken we €100 beschikbaar. Wellicht dat we later verbreden in de doelgroep of in het bedrag, maar het is mooi dat we nu een goed begin kunnen maken met deze cliënten.

Voor elke cliënt zal dat geluksbudget anders besteed worden; samen met Theo naar een concert van Racoon, Willem die met zijn zoon naar de bioscoop gaat wanneer hij komt logeren, met Lieke spontaan een pannenkoek eten na een doktersbezoek of toch samen dat ijsje gaan kopen. Want dat ijsje is belangrijker dan wat dan ook op die dag! Al die momenten zorgen voor een fijner leven en dát is waar het om gaat. Met het geluksbudget kunnen de medewerkers bij ORO iets extra’s doen voor onze cliënten. Een groot of klein moment, dat maakt niet uit, het gaat erom dat de cliënt geniet!

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen