6.1 C
Deurne
donderdag 1 december 2022
Home- DeurneO'ROckfestival bij ORO op Rijtven

O’ROckfestival bij ORO op Rijtven

Het Rijtven in Deurne verzorgt komende zaterdag het eerste O’ROckfestival. Optredende bands zijn de Korte Rock Band, PABO band en de Mad Cows. 

 De organisatie van het eerste O’ROckfestival is in handen van Stijn van den Boogaard (30). Stijn is actief bij de afdeling Vrije Tijd (VTV) van ORO. “Ik werk graag met licht en geluid en ik hou van muziek”, zegt de Deurnenaar. “Verder regel en organiseer ik graag. Met de organisatie van dit festival gaat een droom van mij in vervulling.”

Organisatietalent

Al in de eerste maanden van dit jaar ontstond het idee om een keer een festival op het prachtige ORO-terrein aan de Helmondseweg te organiseren. Stijn kaartte zijn idee aan en kreeg de ondersteuning die hij nodig vond. “Stijn organiseert”, vertelt Bertie van den Boomen van de afdeling VTV van ORO. “Hij heeft de regie. Samen met een van de wijkmanagers overleggen we regelmatig. We kijken hoe ver we staan, wat er nog moet gebeuren en wat Stijn nodig heeft om dit festival tot een succes te maken. Hoe het gaat? Hartstikke goed. Stijn is echt een organisatietalent. De talenten die je hebt moet je ook kunnen gebruiken, daar word je gelukkig van en dat vinden we het allerbelangrijkste bij ORO.”

Slecht weer

Nu de organisatie in de afrondende fase is, zet Stijn nog even alle puntjes op de i. “Er komt een groot podium, er is meer dan voldoende te eten en te drinken, we hebben vrijwilligers, het licht en geluid is geregeld, mensen kunnen parkeren rondom het terrein en als het slecht weer is kunnen we naar binnen. We zijn er helemaal klaar voor.”

Korte Rock Band

Het programma begint om half twee met een optreden van de Korte Rock Band. Deze band bestaat uit cliënten van ORO. “De Korte Rock Band trad vorig jaar op in OJC De Roos en een paar weken geleden stonden we in PopEI in Eindhoven. We zijn al aardig bekend bij ORO en ook daarbuiten.”

De Pabo Band is de begeleidingsband van het Pabo-koor uit Helmond. “Maar de band speelt ook zelfstandig. Een goede band met een mix van stijlen en een band die een prima stukje rockmuziek speelt.”

Mad Cows

De afsluiter van het programma is de band Mad Cows uit Deurne. De Mad Cows staan garant voor een portie stevige rock met nummers van AC/DC tot The Cult en van Motörhead tot ZZ Top. In de pauzes van het festival draait dj Marcel Habraken lekkere rockmuziek. Het zal voor de mensen die op Het Rijtven wonen wel even wennen zijn, denkt Stijn. “Ja, die krijgen meestal alleen Nederlandstalige muziek te horen. Ik denk dat ze iets anders ook wel leuk vinden.” Bertie van den Boomen is het daar volledig mee eens. “Een keer iets anders eten, kan wel eens heel lekker zijn.”

Het festival begint om 13.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Toegang is gratis.

(Foto ORO)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen