17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneOud-Vlierdenaar Robert van der Wallen koopt grootste en duurste privéjet van Nederland

Oud-Vlierdenaar Robert van der Wallen koopt grootste en duurste privéjet van Nederland

Oud-Vlierdenaar Robert van der Wallen heeft er 52 miljoen euro voor neer moeten tellen maar dan heb je ook wat. De Bombardier Global 6500; de grootste en duurste privéjet van Nederland volgens luchtvaartjournalist Menno Swart. Met die slordige 52 miljoen ben je er nog niet want om er mee rond te kunnen vliegen ben je jaarlijks aan onderhoud en brandstof ook nog eens 6,5 miljoen kwijt.

Het vliegtuig van Quote 500-miljardair Van der Wallen landde maandagavond op Eindhoven Airport na een vlucht vanuit Canada waar de fabriek staat van Bombardier. Het bakbeest van Van der Wallen is ruim 30 meter lang, heeft een hoogte van bijna 8 meter en de vleugelbreedte bedraagt ruim 28 meter. Met het toestel kun je op één tankbeurt ruim 12.000 kilometer vliegen.

De 55-jarige eigenaar van de enorme privéjet verkocht verkocht 9 jaar geleden zijn bedrijf BrandLoyalty, meldt Quote. Tegenwoordig investeert hij in diverse bedrijven. Robert van der Wallen staat op plaats 46 van de Quote 500 met een geschat vermogen van 1,1 miljard euro.

Foto: Twitter EHEH_Spotter

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen